lauantai 7. tammikuuta 2023

Oliivinvihreät perussukat

Kuvaviesti kertoi serkun miehen sukkien kaipaavan parsimista. Samassa viestissä oli sivulause maininta, että ne ovat ainoat sopivat lenkkisukat, kun ovat niin mukavat ja pehmeät - itse asiassa ne olivat edesmenneen isäni perintönä päätyneet serkun miehelle -  hiukan muokattuina tosin. Päätin samantien, että serkun mies tarvitsee ihan itselleen kudotut kunnolliset, pehmeät lenkkisukat. Hän on siitä hyvä sukkauhri, että hän ei ole väreistä eikä malleista tarkka. 
 
Lopputuloksen ratkaisi se, että ensimmäinen kokonainen Nalle-kassista käteen sattunut kerä oli oliivinvihreää, niinpä siitä sitten sukat tekoon. Mallin oli tarkoitus olla mahdollisimman perusmalli, jotta sukat saisi nopeasti kudottua. Lankana siis Novitan vanha Nalle oliivinvihreänä, puikot Novitan 3mm kulmikkaat koivuiset.
 
Lähtöön 64 silmukkaa, varsi 2o 2n - joustinta, varren mittaan kysyin vinkkiä herra Kirjoitukselta. Kantapää tavallinen vahvistettu 16+16 silmukkaa ja 16x 2 kerrosta. Kantapohja 8+8. Ensimmäiset kaksi kavennusta molemmin puolin lyhennetyin kerroksin ja sitten kavennukset joka toinen kerros, kunnes joka puikolla on 15 silmukkaa. Kärkikavennus sädekavennus.

No, niinhän siinä tietysti kävi, että lanka loppui pahimmoiksi kesken, kun toinen sukka oli jo valmis ja toinen valmistumassa. Ei siinä muu auttanut, kuin purkaa valmiista sukasta kärki ja tasata lanka, sekä kutoa molempiin kärki eri värillä. Tuota alkuperäistä olisi saattanut olla vintissä, mutta koska valmistumisella oli kiire, niin en ehtinyt etsiä. 
 

Vein nämä serkun miehelle, joka tyytyväisenä pisti sukat suoraan käyttöön. Samalla sain parit vanhat parsittaviksi. 

Sukilla painoa tasan 100g,. Lankaa käytetty vuoden alusta 238g.

Ei kommentteja: