maanantai 1. heinäkuuta 2019

Kekseliäs kesäkuu

Kesäkuun tavoitteet olivat hyvin pitkälle ne samat, mitä tässä on koko alkuvuoden pyöritelty: osta mahdollisimman vähän mitään, pidä ruokahävikki nollassa, tyhjennä kotia. Koska kesäkuulle on luvassa vain kolme ylimääräistä työpäivää, voidaan listalle lisätä myös tavoitteet lue yksi rästikirja ja nauti kesästä.

Ensimmäinen viikko
Kesäkuun ensimmäinen viikko piti oikeastaan sisällään vain kaksi päivää, joista ensimmäisen iltana vierailimme ystävien luona ja jälkimmäisen päivän vietimme puutarhahommissa maalla. Ensimmäisenä päivänä käytiin kaupassa oikein kunnolla ja ostettiin elintarvikkeita sen verran, että pitäisi jokunen päivä selvitä.
Saapuneet tavarat: lahjaksi saatu peli + kaksi muuta ilmaista lautapeliä yht. 3 tavaraa

Toinen viikko
Toinen viikko toi mukanaan ensimmäiset ylimääräiset työpäivät ja alkoi 14 tunnin työrupeamalla. Tiistaina kävimme sitten kaupassa, koska en vain osannut olla hyödyntämättä Citymarketin euron päivien hedelmä- ja vihannestarjousta. Lankesimme ostamaan vielä yhden lautapelin - kun kerran halvalla sai ja meillä ei vielä sitä ollut. Ei tosin ole lainkaan varmaa, jääkö se meille. Muutoin viikko kului rennoissa tunnelmissa osin töissä ja osin vapailla auringosta nauttien. Perjantaina toinen kesäkuun extroista. Lauantaina Herra Kirjoitus kävi täyttämässä jääkaappiamme isoilla täydennysostoksilla, kun maito, leipä ja leivänpääliset olivat lopussa. Lisäksi helleherkuksi jäätelöä, mehuvettä ja makuvettä.Viikon parhaasta yllätyksestä vastasivat verottaja ja vakuutusyhtiö; jälkimmäinen lähettämällä mukavan pienen korjauslaskun ja ensin mainittu palauttamalla maksamani ylimääräiset autoverot.
Saapuneet tavarat: lautapeli + ovikranssi (ilmainen)


Kolmas viikko
Kolmaskin viikko alkoi lisätöillä ja peräti vielä kahdella päivällä - siis yksi enemmän kuin oli tiedossa. Kivaa, tällaisista ylläreistä pidän. Keskellä viikkoa kävimme kesäteatterissa, kun saimme kutsun. Loppuviikolla nautimme kesälomareissusta Tallinnaan. Parasta seuraa, hyvää ruokaa, ihania maisemia ja paljon portaita. Askelmittari näytti ensimmäisen päivän tulokseksi yli 30000 askelta eli 22 km kävelyä, portaita se ei jostain syystä tunnistanut ja lakkasin laskemasta niitä siinä 1500 kohdalla. Ihanaa kuitenkin oli ja se on pääasia.
Saapuneet tavarat: 2 kpl jääkaappimagneetteja tuliaisiksi itselle


Neljäs viikko
Neljäs viikko toi mukanaan kesähullutuksen ja heinäkuulle yhden ylimääräisen työpäivän. Töissä pysyn paremmin poissa pahanteosta ja netistä, joten olen ihan tyytyväinen. Suoritn pitkään lykkäämäni asioidenhoitokierroksen ja olin lopputulokseen tyytyväinen. Vaikka siihen menikin koko vapaapäivä, sain selvyyttä moneen itseäni askarrutteneeseen asiaan ja nyt olen varsin hyvin selvillä täsmällisestä taloudellisesta tilanteestani ja voin rakentaa seuraavien vuosien säästötavoitteeni. Kulutimme taas jäljellä olevia vanhenevia leffalippuja ja kävimme katsomassa Men In Black III:n. Juhannus meni perinteiseen tapaan töiden merkeissä, suunniteltuja ja vähän ylimääräisiäkin. Yksi päivä maalla ihanassa auringonpaisteessa.
Ei lisää tavaroita


Viides viikko
Kesäkuun viimeinen viikko, jolloin juhannuksen helle vaihui viileisiin keleihin ja sateeseen. Hampaat tuli saneerattua lopulliseen kuntoon, joten siitä riemusta olen taas vapaa pariksi vuodeksi. Leffassakin tuli jälleen käytyä, tällä kertaa katsomislistalla oli niinkin kulturelli elokuva kuin Lemmikkien salainen elämä 2, sunnuntaina käytettiin viimeiset hankitut leffaliput ja kävimme katsomassa Yesterdayn. Herra Kirjoitus jäi puolesta viikosta lomalle ja minun vapaani/yövuoroni osuivat samaan kohtaan, joten vietimme yhteistä laatuaikaa paitsi elokuvissa myös roskaruokailemassa. 

Kesähullutuksesta olemme uskomattomasti pitäneet kiinni, vaikka olin varma, että se kaatuu jo kolmantena päivänä. Hyvä me! En olisi ikinä uskonut, että selviämme.

Päätin, että lasken kesälomareissun kuitit surutta erikseen normaalista kulutuslaskelmasta. Olen näet edelleen sitä mieltä, että aina ei voi vaan laskea ja pihistää, joskus pitää nauttiakin asioista kunnolla. Niin kauan kuin nautiskelu tapahtuu olemassa olevalla rahalla eikä velaksi se on ihan ok.Yhden viikonlopun aikana (matkat ja laivasyömiset poislaskien) saimme kulutettua saman verran kuin kuukausessa keskimäärin eli 230€. Muun kuukauden kauppaostokset olivat yhteensä 447,2€ (ja epäilen, etteivät kaikki kuitit ole edes tallessa), joista ruokaan 235,14, herkkuihin 103,26€ ja muihin ostoksiin 98,80€. Ovat nämäkin näköjään normaalia suuremmat, mutta niinhän menot kesällä tuppaavat olemaan. Valitettavasti joudun myös tunnustamaan ruokahävikkiä; pari omenaa, yksi kokonainen kurkku ja ihan kokonainen salaatti pilaantuivat käyttökelvottomiksi ja tämä vaan siksi, että oli mukavampi syödä jotain muuta.

Ei kommentteja: