keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Helmeilevä heinäkuu

Helmeilevä, ihanan kupliva, pirskahteva, aurinkoinen. Nämä ajatukset ovat ne, jotka haluan heinäkuuhun liittää. Neljällä sanalla kuvaten: ihana, toiveet täyttävä kesä.

Herra Kirjoitus lomailee heinäkuun, niin minäkin osittain, mutta ahneena minä vietän loma-aikani harrastustyöpaikassa. Vaikka olenkin töissä, jää minulle silti runsaasti ihania iltoja ja viikonloppuja vapaaksi kesästä nauttimiseen - ja velhojahtiin, mitä olen tässä kiitettävästi viime aikoina harrastanut.

Vaikka en sitä varsinaiseksi tavoitteeksi kuun alussa kirjoittanutkaan, niin erityinen tavoitteeni oli pitää ruokahävikki nollassa ja syödä varastojen pohjatkin tyhjäksi. Herra Kirjoitus siis kokkaa, kun hänellä on lomalla aikaa. Lisäksi otan tavoitteekseni kuunnella Arkijärki-podcastit alusta loppuun. Olen kyllä lukenut Jennin kirjoituksia moneen kertaan ja joitakin padcastejakin olen kuunnellut, mutta ihan kaikkia en ole käynyt läpi, joten nyt on sen aika. Tämän lisäksi aion lukea loppuun toisen lukemista odottaneista kirjoista.

Ensimmäinen viikko:
Pelkkää positiivista voisi tästä viikosta sanoa. Pari päivää maalla, yksi ylimääräinen työvuoro, ihania ystäviä kylässä ja viikon kruununa hemmottelua hierojalla. Myönnetään, ettei se ihan hemmottelulta tunnu, kun jumissa olevia paikkoja auotaan, mutta se olo sen jälkeen - ihan kuin olisi uudesti syntynyt. 12 viikon haasteesta toinen viikko suoritettu (siis toistimme toisen viikon toiseen kertaan 11 viikon haasteesta ja lisäsimme haasteen pituutta). Ei yhtään tavaraa lisää, sen sijaan paljon poistoon, ei myöskään ruokahävikkiä.

Toinen viikko:
Viimeinen työviikko ennen "lomaa", yksi ylimääräinen työvuoro tähänkin. Hieroja aukoi jalkoja ja yhtä tuskaa oli tämäkin. Tavaroitakin tuli "kasapäin" eli minulle yksi puolivalmis neulepusero (joka esitelty omana postauksenaan) ja Herra Kirjoitukselle kassillinen sukkia, jotka hänen isänsä oli itselleen sopimattomina sovituksen jälkeen hylännyt - eipä tarvitse sitten meidän hetkeen käydä sukkakaupassa.


Viikkoon tupsahti toinenkin ylimäärinen työvuoro ja lisäksi löysin naamakirjan ilmaisista itselleni kukkatelineen, sen tuunaamisesta tulee juttua tänne varmaankin kohta puoliin. Kesähullutukseen tuli vielä yksi viikko lisää, toistimme myös viikon kolme toiseen kertaan. Lisää tavaroita: sukkia, pusero ja kukkateline, ruokahävikkinä yksi nektariini.

Kolmas viikko:
Kesäloma ja harrastetyöt, joita on ilokseni tulossa lisää myös elokuulle. Keskityin töiden ohessa tutkailemaan blogeja ja kuuntelemaan podcasteja, sillä turhauduin naamakirjan kirppiksiin. Herra Kirjoitus kokeili oikeilla kirppareilla kiertelyä ja totesi, että ei tarvitse taas hetkeen mennä, niinpä minä sitten jätin kierroksen vallan välistä. Ärsyynnyin siitä, kun helteet eivät hemmotelleet, vaan kastuin useamman kerran töistä tullessani läpimäräksi. Onneksi loppuviikolla sentään vähän paistoi aurinko ja alettiin hätyytellä hellelukemia. Yksi roskaruokailu, ei tavaroita.

Neljäs viikko:
Lisää harrastetöitä, lisää Wizards Unitea, tehokuuntelussa Virpi Hämeen-Anttilan Björk-sarja. Osan kyseisestä kirjasarjasta olen kuunnellut jo aikaisemmin ja halusin kertailla ennen kuin "otan työn alle" sarjan viimeisimmän osan Eläintarhan rakastavaiset. Ihanaa auringonpaistetta ja hellettä. Hieroja kävi jälleen aukomassa jalkoja ja kesähullutuksessa ollaan päästy viikkoon neljä asti. Etenemme siis hitaasti mutta varmasti, sillä joudumme todennäköisesti tuplaamaan myös viikon neljä. Ruokavaliotakin on korjattu ja olo tuntuu hyvältä, tosin viikonloppuna lankesimme roskaruokailuun.  Roskaruokaa, ei tavaroita.

Viides viikko:
Jälleen samoissa merkeissä: harrastetöitä, aurinkoa, velhoilua ja hieroja käymässä, tällä kertaa kyytiä saivat selkä ja hartiat. Roskaruokaa ja ravintolaruokailu Ievuskaisen kanssa. Kesähullutuksessa mennään neljännen viikon toistolla.  Roskaruokaa, ei tavaroita.

Vaikka lisää tavaroita tuli, niin tavaroita poistuikin ihan kiitettävästi, mikä on todella positiivinen asia. Kodistamme lähti niin videoita, käsityölehtiä, muita lehtiä, astioita, yksi laukku, yksi kirja, kamera kuin kasettisoitinkin.

Heinäkuun menotkin laskin ja ne ovat kutakuinkin keskitasoa lukuunottamatta Herra Kirjoituksen synttärilahjaa, joka teki melkoisen lisäyksen menoihin. Siltikin rakkaani olisi ansainnut huomattavasti suuremmankin lahjan, mutta tämä oli hänen toiveensa. Tyypillisesti roskaruoka- ja herkkumenoja oli edelleen liikaa, vaikkakin vähemmän kuin aiemmin. Suunta on kuitenkin oikea ja elokuussa yritetään jatkaa niiden vähentämistä vieläkin pienemmäksi.

Heinäkuun neljännellä viikolla pistin ruokavalion kevennykseen, koska viime aikoina on tullut mussutettua ihan liikaa roskaruokaa, sipsejä ja suklaata. Tosin on myös tullut herkuteltua edelleen, mutta vähemmän kuin ennen. Tarkoitus on jatkaa kevennetyllä niin kauan kuin pusseja nurkassa riittää, tulee samalla sekin nurkka huushollista järkevästi siivottua ja yksi jemma tyhjennettyä. Samalla tietysti kauppalasku pysyy toivottavasti pienenä.

Olen onnellinen siitä, että olen löytänyt itselleni järkevän tavan hemmotella itseäni, se ei lisää tavaroita eikä kiloja, vaan antaa hyvää oloa ja rentoutusta. Hieronnastahan on tietenkin kyse. Nyt alkuvaiheessa kun kaikki paikat ovat jumissa, olemme pyrkineet siihen, että hierojat kävisivät noin kerran viikossa. Myönnetään, olemme tässä asiassa kunnon kermaperseitä, meillä käy kotona kaksi hierojaa, kumpikin noin kahdesti kuussa. Toinen hieroo jalkoja ja toinen selkää ja hartioita.

Ei kommentteja: