lauantai 23. maaliskuuta 2019

Minibudjetin nanoloma

Monet ihmiset harrastavat "minilomia", jolloin ollaan yksi yö jossain vieraassa paikassa, kierrellään vähän ja saadaan jonkinlainen katkos arkeen, jotta sitten taas jaksaa jatkaa eteenpäin. Meillä oli herra Kirjoituksen kanssa sellainen tilanne, että kumpikin tunsi pyörineensä vähän liian kauan sitä samaa pientä kehää kodin, työn ja vanhemmista huolehtimisen ympärillä, oli pakko saada jonkinlainen katkos. Koska mitään järkevää minilomaa ei ollut saatavilla, päädyimme minibudjetin nanolomaan eli muutaman tunnin katkokseen kaikesta arkeen liittyvästä. Tällä kertaa se piti sisällään roskaruokaa ja leffaillan kotikaupungissa.


Koko illan budjetiksi tuli n. 20€, koska leffaliput oli ostettu jo etukäteen. Herra Kirjoituksen lippu oli ostettu hänen kulttuuriseteleillään ja minun vastaavasti superpäiviltä ostetuilla alennuslipuilla, ne eivät siis juuri tällä hetkellä kustantaneet meille mitään. Roskaruoka eli hampurilaisateriat kustansivat 12€ ja leffaeväät n. 8€.


Elokuvaksi valikoitui upeita suomalaisia maisemia ja mahtavaa musiikkia sisältänyt Luontosinfonia, jonka mainoksista tekstin kuvituksena olevat kuvat ovat. Elokuva oli todella mahtava ja meditatiivinen kokemus. Uskomaton musiikki ja laulu kantoivat puheetonta elokuvaa eteenpäin tarinan edetessä.


Toki suuri osa elokuvassa käytetyistä pätkistä oli tuttuja Järven tarinasta ja Metsän tarinasta, mutta ei niiden katsomiseen vaan kyllästy. Kyllä Suomi vaan on uskomattoman kaunis ja sen luonto mielenkiintoinen. Mä en vaan kyllästy katselmaan sinisiä järviä, kesäistä taivasta, talven tykkylumisia metsiä (kun sen voi tehdä sisätiloista), kultaisina auringossa hohtavia mäntyjen runkoja, uskomattomia auringonlaskuja ja kuutamoöitä ja sitä mieltöntä värien sinfoniaa, mitä luonto meille tarjoaa.


Vedenalaiset kuvat olivat myös vaikuttavia, en mitenkään tahtonut uskoa, että kotimaastamme löytyy myös tällaisia maisemia.

Muutaman tunnin täydellinen irtautuminen kaikesta arkeen liittyvästä teki todella hyvää. Kyllä tämän avulla taas jaksaa jatkaa eteenpäin.

Ei kommentteja: