sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Hopotus: Rasilaisen hapankaali ja uusi resepti

Pääsin keväällä mukaan Rasilaisen hapankaalin ja hopottajien kamppanjaan, jossa oli tarkoitus kehitellä uusi hapankaaliresepti. Keväisen kehittelyni tulos löytyy täältä.

Kun nyt syksyllä tuli uusi mahdollisuus lähteä mukaan kokeilemaan, päätin lähteä mukaan, koska alkuinnostuksen jälkeen hapankaali jäi taas vähän unholaan kesäksi. Tai no, kaikenlainen kokkaaminen jäi kovin vähälle koko kesän ja alkusyksyn ajaksi, joten tämä kamppanja oli mitä parhain mahdollisuus palata taas kapustan varteen.

Mietin pitkään sitä, ottaisinko käyttöön keväällä miettimäni piirakkareseptin, mutta jotenkaan se ei tuntunut riittävän tukevalta ruoalta näin talven kynnyksellä. Niinpä olen nyt vaiheessa, jossa pyörittelen mielessäni keittoa tai pataa, molempiin uskon hapankaalin sopivan erittäin hyvin. Tosin pata on jo vähän niin kuin itseni toistamista, kun keväälläkin tarjoilin pataa, joka oli sopiva sekä lisäkkeeksi että pääruoaksi. Vahvimpana tällä hetkellä mielessäni on se keittovaihtoehto, jotain venäläistyylistä ehkä...

Näin valottomaan aikaan hapankaali on muutenkin hyvä tuote, sillä Rasilaisen hapankaali on kevyttä, vain 30 kcal/100g, runsaskuituista ja sisältää monipuolisesti eri hivenaineita ja vitamiineja. Esim. C-vitamiinia 33 mg/100g. Rasilaisen Hapankaali on tuoretuote, eli tuotetta ei ole pastöroitu. Näin ollen kaikki kaalin ja maitohappokasvisten terveelliset ominaisuudet, mm. vitamiinit ja maitohappobakteerit ovat tallella.

Rasilaisen Hapankaalia myydään ympäri Suomen lähes kaikissa kaupoissa. Rasilaisen Hapankaalia löytyy perinteisenä, valkosipulilla tai purjolla maustettuna sekä luomuna. Hinnat vahtelevat pakkauskoon mukaan 400 g / hinta alle 2,5 euroa, 900 g / hinta alle 4 euroa ja 300 g / hinta alle 3 euroa / Luomutuote. Tuotteen hyllypaikka vaihtelee kaupoittain ja löydät Rasilaisen Hapankaalin joko eines- tai vihannesosastolta.

Palaan valmiin reseptin kanssa kohtapuoliin. Lisätietoa tuotteesta löytyy Rasilaisen nettisivuilta:
http://www.rasilaisenhapankaali.fi/

Ei kommentteja: