sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Itsekuripäiväkirja; viikko 9

Kuukausi on siis vaihtunut ja eletään maaliskuuta. Täsmälleen sanoen nyt on viimeinen päivä omassa rakkaassa kodissamme, huomenna aamusta alkavat porat surista ja koneet jyristä ja meidän kolmen kuukauden mittainen evakkoretkemme alkaa.

Viime päivät ovat olleet melkoisen hektisiä kodin tyhjennyksen merkeissä. Kamalinta on tietenkin se, että kovin paljon on asioita, joita vielä tarvitaan, ja joita ei siis voi siirtää mihinkään pois ennen kuin tänään. Se taas tarkoittaa sitä, että tästä on tulossa melkoisen pitkä ja raskas päivä. (Edit: Näin jälkikäteen voi sanoa, että niin todella oli. Aamusta aikasesta aloitettiin ja kymmenen jälkeen illalla päästiin lähtemään kohti uutta kortteeria. Kuvittelimme olevamme talon viimeiset asukkaat ja sitkeimmät sissit, mutta jouduimme toteamaan, että naapurirapussa oli joku vielä sitkeämpi, siinä asunnossa kun paloivat valot ja liikkuivat ihmiset vielä siinä vaiheessa, kun me jo lopullisesti lähdimme).

Itsekuripäiväkirjaan ei ole juuri tarjolla mitään uutta, tuhlannut en ole, mitään kiellettyä en ole ostanut, vaikka monesti on tehnyt mieli. Jääkaapin ja pakasteen sisällön olen saanut hyödynnettyä kokonaisuudessaan - viimeiset nokkoset keittelin nokkospastaksi, jota tarjoan itselleni pakkasesta löytyneen kylmäsavulohen kera. Marjatkin on melkein voitettu, kummankin meidän työkaverit pääsevät nauttimaan mustikkarahkaa huomenna ja minulle jäi vielä evääksi muutama rasia mansikoita. Ne sijoitan työpaikan pakkaseen ja aion nauttia sieltä sitten tulevaisuudessa eli ensi viikolla. Ruokahävikki ei kuitenkaan ole ihan nolla tällä viikolla, vaikka pakastimet onkin nyt tyhjätty. Jääkaapissa oli muutama dippikastikepussukka, jotka pistimme roskiin, samoin viemäriin päätyi purkillinen homehtumaan päässyttä hilloa ja saksanpähkinäetikan jämät. Tuo etikka oli kyllä tosi hyvänmakuista, mutta sitä oli kuitenkin pullon pohjalla enää niin vähän etten kehdannut viedä sitä täyttämään appiukon jääkaappia.

Liikkunut en ole muutoin kuin töiden merkeissä, mutta en myöskään ole ostanut herkkuja tai roskaruokaa. Eli kohtuullisesti siis kuitenkin on sen suhteen mennyt.

Tavaroita on helmikuun aikana poistunut aikas paljon, itse asiassa niin paljon, että oikeastaan yllätyin. Hankinta/saapuneet listalla kun oli kuitenkin aika paljon ilmaistavaraa, jota meille on tullut esim. 8 tuubia perusvoidetta, monta avainnauhaa, kaksi peliä jne. Kaikkiaan 27 uutta tavaraa oli etsiytynyt ovestamme sisään. Onneksi niitä poistoja on sitten mittavasti enemmän, sillä kaikkiaan poistoja oli kertynyt 132 kappaletta kuukaudessa. Joukossa toki ihan roskiksi laskettavia tavaroita, jotka olivat päässeet pesiytymään kaappiin kuin huomaamatta, mutta myös iso määrä vaatteita, kynsikoristeita jne. Todellista määrää lisää toki vielä se, että monta muovirasiaa laskettiin yhdeksi, samoin laatikollinen lehtiä ja iso pussillinen kyniä ja kahvipusseja. Kuitenkin meillä on tavaroita 105 vähemmän helmikuun lopussa kuin alussa.

Pahinta tuossa on tajuta se, että tuollaisen määrän vähennys ei vielä tunnu yhtään missään, huomaisikohan sen paremmin, jos pistäisi nollan perään? Mutta hyvä alkuprojektille on se,  että alkuvuodesta on poistunut jo 156 tavaraa, mikä on siis vajaa puolet tavara päivässä haasteen määrästä.

Ei kommentteja: