tiistai 31. maaliskuuta 2015

Kosmetiikkapoistot 1/4 vuodelta 2015


Vuoden ensimmäisen neljänneksen kulutettu kosmetiikka sisältää melkoisen määrän näytteitä siitä syystä, että tarkoituksellisesti päätin käyttää niitä pois.


Ensimmäisen viikon saaliina oli se surullisen kuuluisa liian aikaisin loppunut meikinpoistoaine. Aine siis oli merkkiä Dermosil ja nestemäistä kätevässä pumppupullossa, on suorastaan synti ja häpeä, että tähän ei saa täyttöpulloa. Vaaleansininen kiinteyttävä, tiivistävä ja supertehokas Yves Rocherin vartalovoide oli tiivistänyt koostumuksensa sellaiseksi, että pistin sen suoraan roskiin, tämä on jäänyt makaamaan kaappiin, koska en vain osaa rasvata itseäni säännöllisesti niin kuin pitäisi. Palmoliven dödöjä jälleen yksi tyhjä, hajuvesistä tyhjeni käsilaukkukokoinen Pivoine. Kirkkaassa pikkupullossa oli shampoota. The Spa Collectionin sitruunaruohon tuoksuinen, todella ihana saippua oli hollantilaista perua ja käytin sitä kasvosaippuana ihanan tuoksun ja mahtavan pehmeän koostumuksen takia. Näytteitä tyhjeni kolme, yksi pussi Ceralan perusvoidetta ja kaksi Dermosilin kesävartalovoidetta, sellaista apilan tuoksuista.


Seuraavassa kuvassa onkin sitten tyhjentynyt hiusvärin mukana tuleva hiusten hoitoaine, joka on hyvä merkki siitä, että on aika ostaa hiusväri. Muita tyhjentyneitä on puhdistusainepullo, hammastahna ja kaksi minihuulipunaa, joista toinen lempisävyäni Petalea (jota onneksi löytyy vielä ainakin yksi normikokoinen ja yksi miniversio) ja toinen Orange sacre'a, joka myös oli aivan ihana sävy, sekä viisi kappaletta perusvoidenäytteitä, jotka siis ovat toimineet meikinpoistoaineena. Meikinpoistoaine on hiipinyt kuvaan toiseen kertaan, sillä säästin pullon, koska siinä on hyvä mekanismi, joten siihen on helppo tankata kasvovettä.


Seuraavat tyhjentyneet olivat jalkavoidetuubi, puuteri, kaksi näytettä (perusvoiteet edelleen meikinpoistokäytössä) ja huulipuna, joka ei oikeastaan tyhjentynyt, vaan joutui poistoon vanhennuttuaan käyttökelvottomaksi. Vanhahan se jo oli, ei siinä mitään, mutta pidän edelleen ihmeenä, miten toiset tuotteet vanhenevat nopeammin kuin toiset. Minulla ei minkään muun firman huulipunat ole muuttuneet liimamaisiksi ja liisteriksi, mutta näitä Oriflamen huulipunia on siitä syystä roskikseen mennyt jo useampi. Tämän kertainen poisto oli sävyssä Cocnac, hyvä sävy, mutta ei se sävystä paljon auta, jos puna liimaa huulet toisiinsa kiinni.

Varsin samalla linjalla jatketaan. Meikin poistamiseen käytettyjä näytteitä neljä kappaletta lisää, pari Herra Kirjoituksen Palmolive dödöä, tavallinen Pepsodent hammastahna ja  Milk and honey suihkugeeli tyhjentyivät myös. Yves Rocherin pikku suihkugeelipullo oli Pivoine eli pionien tuoksuinen, valkoisessa pallokorkkisessa pullossa oli vartalovoidetta, jonka koostumus ja tuoksu olivat mitä mielyttävimmät - sääli, ettei tätä saa Suomsesta. Bedbathit päätyivät meille kaverini kautta ja olivat oivallisia pikapuhdistautumiseen tilanteessa, jossa suihkua ei ole saatavilla. Vaaleanpunainen dödö oli vanhaa Yves Rocher varastoa, Laosin lootuskukkaa tuoksunaan, ihan ok tuote.

Kaverilta saatu CCS:n hoitava käsivoide palveli loppuun jalkarasvana. Yves Rocherilta joskus saatu tuoksunäytetripletti (gardenia, sireeni, mimosa) kului myös loppuun.



Viimeisimmässä poistosatsissa oli kaksi loppuun käytettyä Giletten partavaahtoa, yksi Dermosilin Devoted meikkivoide, joka oli väriltään niin tumma, että vaalensin sitä tuolla Tivolin sirtuunaruohon tuoksuisella vartalovoiteella (mieletön koostumus ja aivan ihana tuoksu, nyysitty brasilialaisesta hotellista). Myös dödössäoli tuoksuna Pivoine ja sekin jotain vanhaa hankintaa Yves Rocherilta. Pakko tunnustaa, että tässä pullossa käyttömukavuus ei enää oikein ollut kohdillaan, se kun pissi kiitettävästi alleen. Oysterin hiuksiin jätettävä hoitoaine oli superriittoisa, olin jossain vaiheessa jo varsin vakuuttunut, ettei se lopu koskaan. Minihuulipuna on sekin Yves Rocherin, tällä kertaa sävynä Brun Sahara. Purkki vasemmassa reunassa sisälsi kaverilta testiin saatua neitsytkookosöljyä, jolla myös putsasin meikkejä. Tuosta on pakko sanoa, että oli todella hyvä meikinpuhdistusaine ja menee varmasti hankintaan, kunhan saan aiemmat kemikaalit käytettyä loppuun. Tuon plussana vielä se, että on luomua.



Yhteensä 32 purkkia + 14 näytettä.

Ei kommentteja: