perjantai 22. marraskuuta 2013

Ihan pikkuisen virkkasin...

Koska töihinpaluun aika lähestyy, se on täsmällisemmin maanantaina, päätin kokeilla käden kestävyyttä pienellä virkkausprojektilla. Tosin yhden tiskirätin virkkaamiseen meni melkein viikko eli "vähän päivässä, paljon viikossa" pitää tässä yhteydessä paikkansa. Tarve tälle oli olemassa, sillä käytän nykyään oikeastaan vain pelkästään näitä puuvillaisia tai bambuisia rättejä ja niistä on aina muutama pesussa kun pesen niitä niin ahkerasti.

Turkoosi neliö on kierrätysmateriaalia. Joskus teini-iässä sain kuningasajatuksen paikkailla rikkuneet turkoosit trikoopöksyni virkatuilla asteen verran tummemmilla lapuilla. Löysin lapun kotikotoa jostain laatikon pohjalta, olin ratkonut sen irti sillä kohtaa kun pöksyt siirtyivät räteiksi. Noita saattaa olla vielä jossain joku muukin tallella.


Turkoosin neliön täydensin sitten beigellä ja kirkkaansinisellä, jotka olivat jäämiä viimevuotisista tiskirättiprojekteista. Neliön ympärillä on ensin kiinteitä silmukoita (parissa kohtaa pylväitä, koska suorakaide ei ollut säännöllinen) ja sitten pylväitä beigellä langalla. Lanka on yhtä ja samaa, samasta kerästä, vaikka kuvassa näyttäisi olevan kahta väriä.  Uloimpana kerros kiinteitä silmukoita kirkkaan sinisellä.

Ei kommentteja: