torstai 20. kesäkuuta 2013

Netissä roikkumisen vähentäminen

"Nyt sä olet kyllä lukenut pari blogia liikaa" totesi Herra Kirjoitus yrittäenssäni esittää hänelle uusinta minimalismilöytöäni eli tietokoneen seurassa vietetyn ajan vähentämistä. En ole oikeastaan koskaan sen tarkkemmin miettinyt sitä, miten paljon aikaa kulutan koneen vieressä. Nyt asian tiedostettuani, ymmärrän, että se on todella paljon aikaa: paljon päivässä, vielä enemmän viikossa ja valtavasti kuukaudessa.

Yritän houkutella Herra Kirjoituksen mukaan datailun vähentämiseen, koska se on oikeasti tosia hankalaa "olla katsomatta koneelta paria juttua", jos toinenkin istuu koko ajan netissä tai puuhastelee jotain muuta koneella. Jospa pääsisimme sopuun sellaisesta järkevästä n. 90min per ilta kiintiöstä ja sittenkin se on ihan hirveästi aikaa. Tuossa reippaassa tunnissa ehtisi tsekata lempiblogit, kerätä pisteet, täyttää mielipidetutkmukset, kirjoittaa sähköpostit ja vielä päivittää bloginkin. Ei toki ihan kaikkea tuota yhdessä illassa, mutta harvoinpa niitä ihan kaikkia juttuja on samana iltana tehtävä, vaan yhden asian voi hoitaa tänään, toisen huomenna jne. Sitä paitsi takaporttina toimisi tietenkin se, että kummallakin on pääsy koneelle ja nettiin töissä, jos vieroitusoireet ihan kamalan pahoiksi kasvavat, niin siellä voi sitten käyttää palasen kahvi- tai ruokatauosta netissä seikkailemiseen.

Ensimmäinen askel tätä kohti otettiin jo eilen illalla, kun sen sijaan että olisimme istuneet koko illan koneella lähdimmekin kaupunginosa kävelylle. Noita järjestää joku innokas nainen, joka kokoaa porukan noin kerran kuussa kiertämään milloin  mitäkin osaa kaupunginosamme kortteleita ja mukana on aina "vanhoja partoja", jotka sitten muistelevat, mitä milläkin tontilla on joskus tapahtunut ja millaisia ihmisiä siinä on asunut. Hyvin mielenkiintoista kuultavaa ja hiukan erilailla tulee tutustuttua näihin asuinkulmiin tuota kautta. Hupaisaa tuossa on se, että tosi monet noista vanhemmista kävelijöistä ovat asuneet koko ikänsä tai lähes koko ikänsä samoilla kulmilla, ilmeisesti tuossa vanhassa puutalokaupunginosassa on jotain niin kiehtovaa, ettei sieltä vaan pysty muuttamaan pois.

Yritän kuitenkin tosissani houkutella Herra Kirjoituksen mukaan tuohon kokeiluun ja vaikka keksiä hänelle jotain pientä puuhaa illoiksi, jotta koko aika ei menisi koneen vieressä. Kaikkea pitää kokeilla, kokeillaan siis tätäkin.

Ei kommentteja: