lauantai 29. kesäkuuta 2013

Lähes täydellinen onnistuminen

Vuoden 2013 alussa asetin itselleni tavoitteeksi, että selviäisin kuukauden ostamatta sitä-tätä-ja-tota, lähinnä kyse oli siis vaatteista, kengistä, kosmetiikasta ja laukuista. Ensimmäisen kuukauden jälkeen jatkoin toisen, kolmannen ja nyt on mennyt sitten puoli vuotta ilman "suurempia" shoppailuja. Nyt on sitten tilinteon hetki.

Blogi on siitä kätevä, että kun sinne huolellisesti listaa kaikki hankinnat, niin sieltähän ne sitten on helppo tarkistaa ne hankinnat, joita on tullut tehtyä. Samalla se on hyvä kannustin jaksamaan silloinkin, kun joku tavara huutelee hävyttömästi muuttohalujaan meille päin.

En ole juuri ostanut varsinaisia vaatteita tämän puolen vuoden aikana ollenkaan, lähes vaatteiksi laskettavat hankinnat ovat yksi pari mustia paksuja sukkahousuja (joita en tietenkään ole käyttänyt, miksi hitossa ylipäänsä ostin sukkahousut, kun en koskaan käytä niitä ellei ole aivan pakko) ja kahden parin paketti tukisukkia - näitä onkin sitten tullut käytettyä todella paljon eli loistohankinta hintaansa nähden. Ainoa varsinainen vaatekappale on Seppälän alesta ostamani  vihreä pusero, sillä hattujan ei voi laskea vaatteiksi, eihän?  Lenkkareitahan ei edelleenkään lasketa kengiksi, mutta siis sellaiset olen tämän puolen vuoden aikana ostanut. Muutoin kenkärintamalla ei mennyt niin hyvin, ensin Seppälän alesta nilkkurit ja sitten Spartoolta kahdet herrainkengät.

Kosmetiikkahankinnatkin ovat laskettavissa yhden käden sormilla, vaikka laveaa tulkintaa tehtäisiinkin: ripsikampa, kynsiviilat ja ohennussakset kun eivät kaikkein tiukammilla kriteereillä ole kosmetiikkaa. Hiuspuuterin ja muotovaahdonkin suhteen ollaan sikäli heikoilla vesillä, että ne voi tulkita maksetun synttärilahjalahjakortilla. Lisäksi vielä yhdet 50c hintaiset ripsentaivuttimet tuli hankittua. Jos haluaisi kaunistella, niin voisi sanoa, että en ole ostanut yhtään kosmetiikkaa, mutta kun ollaan rehellisiä, niin listataan kuusi hankintaa. Muut tarpeeseen, mutta kynsiviilat hankittu kauniin ulkonäön vuoksi ja muotovaahto siksi, ettei lahjakortista jäisi mitään käyttämättä ja koska edellinen pullo on vähentynyt niin, että sitä on jäljellä kolmannes.

No, jotain muuta on sitten tullut hankittua korvikkeeksi, nimittäin lautapelejä on meille muuttanut lähes yksi kuukaudessa: Heckmeck, Dixit-lisäosa, Catanin uudisasukkaat, Catan merenkävijät ja Wapi. Siis viisi uutta lautapeliä, wapi käytettynä, muut uutena (dixit ja catanit samassa paketissa).

Muut hankinnat ovatkin sitten olleet varsin kohtuullisia, enkä aio kaivaa niihin linkkejä. Hankittua on tullut kiharrin korvaamaan "sähköturvallisesti vaarallista" (Herra Kirjoituksen sanat) vanhaa, muutama kerä lankaa, jokunen säilytyslaatikko (kaksi kirjanmallista ja muutama muu), yksi kirja, tasapainotyyny ja muutama DVD, sekä uusi työtuoli, jota rakastan päivä päivältä enemmän sen sinisestä väristä huolimatta. Kun tätä listaa lukee, niin voi tosiaan miettiä, mitkä näistä ovat tarpeellisia ja mitkä lähinnä jotain muuta, mutta hyvät perusteet minulla on kuitenkin lähes kaikille.
 
Langoista osa on kudottu sukiksi itselle ja osasta värkkään lahjasukkia, kunhan käsi antaa periksi. Kirjanmalliset säilytyslaatikot ovat tulleet todelliseen tarvekäyttöön, sillä ne pitävät sisällään kännyköiden laturit ja heijastimet. Ne loput laatikot ovatkin sitten päätyneet jemmattaviksi jonnekin eli ihan turha ostos, vaikka halpoja olivatkin. Työtuoli on päivittäisessä käytössä, samoin tasapainotyyny, joten niiden hankkimista ei varmaan tarvitse sen kummemmin perustella. DVD:t ovat periaatteessa "turha" hankinta, mutta kun niillä sai niin mukavasti täydennettyä Disneyn klassikot kokoelmaani, samanlainen kokoelman täydennys oli myös tuo kirja.

Selviäisinköhän vielä toisesta puolesta vuodesta ja vieläpä niin, että vähentäisin kosmetiikkahankinnat nolliin ja vaateostot myös. Voisihan sitä yritää, eikös voisikin?

Ei kommentteja: