sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Lahjakortti = ostolakon loppu

Alkuvuodesta asetin itselleni haasteen olla ostamatta vaatteita, kenkiä tai kosmetiikkaa. Melkein kuusi kuukautta selvisin ostamatta yhtään vaatetta tai yhtään paria kenkiä, mutta sitten tuli lankeemus. Selasin piironginlaatikossa säilyttämiäni lahjakortteja ja tajusin niistä muutaman menevän umpeen aivan tuota pikaa. Nuukana ihmisenä en tietenkään voinut jättää niitä käyttämättä, sehän olisi kuin olisin heittänyt rahaa roskiin, joten suunnistimme Herra Kirjoituksen kanssa kauppaan. Tarkoitukseni oli olla ovela ja ostaa lahjakorteilla jotain puolisolleni, jolloin ostolakkoni ei olisi rikkoutunut. Valitettavasti vain sopivia miesten vaatteita ei löytynyt, mutta sitäkin enemmän ihania naisten tavaroita.

Rakas puolisoni tosin kommentoi osaa hankinnoistani toteamalla, että sä olet taas käynyt omalla vaatekaapillasi - olen siis ilmeisen ennalta arvattava hankinnoissani.

Seppälän alesta mukaan päätyivät ihana vihreä pusero, beiget nilkkurit ja kaksi hattua. Nämä viimeksi mainitut lähinnä hullu päähänpisto, jota ei ehkä tule koskaan käytettyä, mutta hankintahetkellä ne tuntuivat loistoidealta. No tuskinpa se kolme euroa, jonka noista yhteensä maksoin vie minua konkursiiin, vaikka en noita koskaan käyttäisikään. Sen verran jo mallasin, että molempiin löytyy sopiva huivi - violettiin tuon nauhan värinen ja vaaleaan tuollainen samanlainen nude.

Pusero on tosiaan tutun oloinen, koska minulla on joskus ollut lähes samanvärinen silkkipusero. Tämän tajuaminen herätti ajatuksen, että missähän se oikein on. En ainakaan muista poistaneeni sitä vaatekaapistani tai lainanneeni kenellekään, tuunaamisesta nyt puhumattakaan. Puseron ehdoton juttu olivat 3/4 hihat ja kaula-aukon leikkaus, joka ei ole ihan tavallinen, vaikka kaulukset normaalit herrainkaulukset ovatkin. Pusero oli alennuksen alennuksessa ja kustansi 6€. Näyttää muuten kuvassa sinisemmältä kuin todellisuudessa on, oikea väri on sellainen lähes smaragdimainen.


Nilkkureiden materiaalina on mokkajäljitelmä, korot tukevat, koroissa korkeutta n. 7 cm kiitos piiloplaton.  Kengät ovat sekä malliltaan että väriltään nekin tuttua minua - nämä on tarkoitus ottaa työmatkakäyttöön syksymmällä ja pakottaa vaurioitunut nilkkani pikkuhiljaa sietämään korkokenkiä.  Nämäkin oli alennuksen jälkeen vielä alennettu ja maksoivat kympin. Koko 19 euron  Seppälä shoppailuni kuittasin lahjakorteilla ja vielä jäi yksi kortti, johon jäi jokunen euro käyttämättä, mutta nyt on sitten taas kaksi vuotta aikaa miettiä, mihin sen käyttää.



Kun sitten oli saatu shoppailu hyvälle alulle, poikkesimme myös paikallisella kirpputorilla ja sieltäkin tuli tehtyä löytäjä ihan euron edestä. Hiuspanta, jonka koristeena on pieni rusetti ja pinta nahkaa, maksoi 50c ja käyttämättömät ripsentaivuttimet toisen 50c. Molemmat olivat kyllä ihan tarpeellisia hankintoja - erityisesti nuo ripsentaivuttimet, sillä vanhoista alkaa olla silikonit aikansa eläneet ja uudet vaihtokappaleet maksavat paljon enemmän kuin 50c.


Jospa nämä hankinnat nyt sitten riittäisivät hetkeksi.

Ei kommentteja: