perjantai 21. tammikuuta 2011

Viikon tuunaukset ja ompelut

Olen viettänyt lomaviikkoa taas kerran sillä perinteisellä naisten tyylillä eli siivonnut kaappeja (enää jäljellä kaksi makuuhuoneessa!), pessyt pyykkiä ja ommellut. Toki olen ehtinyt käydä kotona maalla ja tapaamassa kavereita ja vähän muutakin, mutta silti tuntuu, että kotihommat varastivat taas leijonanosan ajastani.

Lupasin vaihtaa äidin ulkoilutakkiin vetoketjun. Edellisestä kerrasta kun tein vetoketjun vaihtohommia oli jo jonkin aikaa, olin siis jo ehtinyt unohtaa, miten työlästä puuhaa se on. Sain kulutettua tuon yhden takin kanssa aikaa puolen päivää, purkamiseen meni pari tuntia, vetoketjun paikalleen sovittelemiseen toinen mokoma (siinä oli lippaa ja listaa ja tarranauhaa ja vaikka mitä härpäkettä), itse ompelemiseen vartti. Samalla vaihdoin sitten saman takin toiseen taskuun ketjun, johon siihenkin meni aikaa ihan uskomattomasti.

Terapiaosioksi eli "paljon valmista ja äkkiä", tekaisin pari fleecemyssyä. Äiti oli toivonut toiseen talvitakkiinsa sopivaa ruskeaa myssyä ja käytin siihen mallina kummitätini minulle tekemää myssyä. Kaavojen kopioimiseen valmiista myssystä, kappaleiden leikkaamiseen ja myssyn valmistamiseen meni kokonainen vartti. Toisen myssyn sai siis äiti, toinen jäi minulle itselleni. Myssyihin käytetty fleece kustansi 3,5e ja siitä saa kolme myssyä. Kaksi aikuisille ja yhden vähän pienemmän eli eipä tule niille paljon hintaa.
Tarkoitukseni on kokeilla vielä toista myssymallia ennen kuin palautan ompelukoneen maalle, siitä sitten lisäraporttia myöhemmin.

Muut ompelukset ovat lähinnä rajoittuneet korjausompeluihin eli pikku reikien paikkaamiseen ja purkautuneiden saumojen korjaamiseen. Yhden tyynyn päälystin lupausteni mukaan kierrättäen. Tyynyn päälisenä on vanhojen sammareitteni lahkeet. Yläosa jäi vielä tuunauslaatikkooni odottamaan muuta hyötykäyttöä.


Viimeiseen kuvaan kokosin sitten taas yhden vuoden kulumisesta kertovat lahjomat, olen siis jälleen valitettavasti vuoden vanhempi. Näyttää pahasti siltä, että kotonamme jotain muutakin kuin kylppäri muuttuu turkoosiksi. Turkoosit lahjomat Ievuskaiselta, punainen kuori Herra Kirjoitukselta ja sisältää hierontalahjakortin. Vanhempieni lahjoma oli - yllättäen - kirjekuori sisältöineen, mutta se puuttuu tuosta kuvasta.

Ei kommentteja: