lauantai 22. tammikuuta 2011

Maailman ärsyttävin kynsilakka

Minulla monen merkkisiä kynsilakkoja monessa värissä ja monenmuotoisissa pulloissa. Yleensä kaikissa kynsilakoissa on sama epäkiitollinen ominaisuus eli pullon pohjalle jää aina jonkinverran lakkaa. Jos tuon lakan haluaa käyttöön, on suoritettava mitä moninaisimpia kallistus, tiristys ja kaapimisyritelmiä. Pääsääntöisesti tämän lakkapullon pohjalle jäävän lakan määrä ei ole kovin suuri, sillä lakkaa kynnet ehkä pariin kolmeen kertaan eli sen verran jaksaa ehkä urheillakin lakkapullon kanssa.

Nyt käyttööni päätyi lakka, jolle olen heti valmis myöntämään maailman ärsyttävimmän kynsilakkapullon tittelin. Tämä lakka on Oriflamen Visions-sarjan Quick dry nail polish sävyssä Tahitian dream. Sävyllä ei sinänsä ole merkitystä, koska kaikki sävyt ovat tai olivat samanlaisessa pullossa. Lakkapullo ei ole uusi, vaan se on ollut minulla pari, kolme vuotta, en ihan tarkkaan muista. Toivon todellakin, että tämän lakkapullon valmistus on lopetettu. Pullokoko on 8ml ja pullon muoto laakean pyöreä, jotta lakka levittyy mahdollisimman laajalle. Sivellin puolestaan on erittäin lyhyt, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että puolet lakkapullon sisällöstä on siveltimen ulottumattomissa. Kuvassa näkyy hyvin lakkapullossa olevan lakan määrä ja jo muutaman kerran olen lakannut kynnet pulloa kallistelemalla.

Puolikkaan lakkapullon hukka-aste on minusta jo sellainen määrä, että lähentelee luvattomasti suunnitteluvirhettä tai suoranaista ostajan huijausta. "Osta kynsilakka, pullokoko on 8 ml, mutta hyvä jos saat käytettyä siitä 4ml..." Koskaan aikaisemmin en ole ajatellut, miten paljon kynsilakkapullon muodolla on merkitystä, mutta tulipa taas opittua jotain uutta - sitten joskus, kun ostan seuravan kerran kynsilakkaa, ymmärrän katsoa pullon muotoakin.

Ei kommentteja: