maanantai 17. tammikuuta 2011

Kertakäyttöhousut

Luin Norsiksen blogista hänen kirjoitustaan siitä, mitä tapahtui hänen Monkista ostamilleen vaatteille ja missä ajassa. Saman voisin allekirjoittaa minäkin mutaman muunkin merkin kohdalla, mutta pistän kuitenkin kynäni sauhuamaan saman asian toisesta puolesta.


Jouduin nimittäin käymään sairaalassa (syy jääköön tässä hämärän peittoon) ja siellä sattuneen vahingon vuoksi sain jalkaani kertakäyttöiset kuitukankaiset tai –paperiset housut, jotka lienevät tarkoitetut henkilökunnan käyttöön. Sellaiset kuitenkin sieltä sain jalkaani. Alkuperäinen ajatukseni oli heti kotiin päästyäni heittää ne menemään ja vaihtautua takaisin perinteisiin kangasvaatteisiin. Pöksyt osoittautuivat kuitenkin äärimmäisen lämpimiksi ja miellyttäviksi materiaaliltaan, että ekominäni iski ja esti housujen heittämisen suoraan roskiin.

Niinpä päätin testata, miten kauan kertakäyttöhousuja voi käyttää. Pidin niitä välihousuina työmatkoilla viikon ja totesin, ettei merkkiäkään kulumasta. Tuuletin hyvin, koska peseminen olisi tarkoittanut samaan kuin bye bye pökät. Käytin toisen viikon, pientä aavistuksen omaista ohenemaan haarasaumassa, ei muita merkkejä kulutuksesta. Jälleen tuuletus – onneksi oli kovat pakkaset, niin pöpöt saivat varmasti siipeensä.


Kolmannella käyttöviikolla aloin havaita reisien sisäsivuilla ihan selkeästi ohentumaa, joka viikon aikana eteni pieneksi reiäksi asti. samoin vyötärön sidontanauhassa oli havaittavissa kulumaa. Muutoin pinta ehjä, ei nukkaa, ei nyppyä. Päätin kuitenkin lopettaa testaukseni tähän ja todeta, että on se kumma, miten kertakäyttöiset vaatteet kestävät hyvinä viikkokaupalla ja sellaiset, joiden pitäisi kestää viikkoja nyppyyntyvät ja reikiintyvät päivässä.

Ei kommentteja: