perjantai 25. joulukuuta 2009

Joululahjat

Kirjoittelen tätä alkusyksystä. Postausta aloittaessani on syyskuun alku, mutta julkaisuun se pääsee vasta jouluaattona myöhään. Syykin on selvä, sillä tässä esitellään tänä vuonna tekemäni joululahjat. Anopille värkkäsin ponchon - lankana novitan Teddy Galaxy ruskean sävyisenä. Olin ensin ajatellut tehdä samasta langasta itsellenikin jotain, mutta kun ko. sävyä löytyi enää vain kaksi kerää.tuossa erikoismalliston Teddyssä itsessään on jonkin verran kultakimalletta tehosteena, mutta lisäsin vielä tehoa tekemällä kaulukseen ja hapsuihin extrakoristeet kullanvärisestä metallilangasta.
Punaista rakastavan ystäväni joulukukka näytti tältä. Novitan Rose mohairia kirkkaanpunaisen sävyssä ja lisänä punaisia paljetteja kauluksessa ja erikoismuotoillussa helmassa.Vaaleanpunainen rusettisomisteinen poncho taas on lahja pinkistä ja hörhelöistä pitävälle serkulleni.


Paikallisen jääkiekkoseuran väreissä esiintyvät sukat päätyivät herra Kirjoituksen siskolle, hänen miehelleen ja herra Kirjoitukselle itselleen. Jokainen pari hivenen erilainen, jotta niihin voi kiinnittää "unikki"lapun, kuvat mainitussa järjestyksessä eli ladies first.
Tässä sitten herra Kirjoituksen siskon miehelle tarkoitetut sukat:

Kolmantena parina 5.10. valmistuneet herra Kirjoitukselle tarkoitetut sukat. Näitä en voinut tehdä salassa, vaan lahjan saaja joutui sovittamaan niitä oikean koon varmistamiseksi. Lisäksi hän pääsi itse vaikuttamaan terien väritykseen, hän ei halunnut mitään tekstiä teriin eli ässä-sukat ilman ässä-tekstiä.
Neljäs ja toistaiseksi viimeinen ässät-sukkapari valmistui juuri sopivasti lokakuun loppuun. Pakkohan tähänkin oli jotain uutta keksiä eli nyt sitten raidallisena versiona:


Appiukon mustan kirjavat töppöset ovat puoliksi mustankirjavaa Novitan Pop Plussaa (väriä jota ei saa enää) ja puoliksi mustaa seitsemää veljestä. Menikki noin 100g Poppia ja vajaa 150g kerä veljeksiä. Tarkemmat ohjeet lisään joksus myöhemmin.

Niinhän siinä sitten kävi, että nälkä kasvaa syödessä. Ensin piti olla yksi poncho, kahdet tossut ja kahdet sukat. Nyt on lokakuun alku ja valmiina on 3 ponchoa, 3 tossut ja kahdet sukat. Tekemistä odottavat vielä yhdet tossut (jotka on aloitettu) ja kahdet sukat (joista toiset on aloitettu). Kun saan nuo valmiiksi, niin sitten keskityn omaan keskeneräiseen vihreään huiviini.

Tässä alkuperäisen suunnitelman mukaiset anopille tarkoitetut tossut:
Sitten tossut ystäville, toiset yhdistelmästä Novita pop plus ja 7 veljestä, toiset Novitan isoveli ja 7 veljestä. Ekstarana vielä kuvia nimikointiyksityiskohdista, johon on käytetty Novitan Rose mohairia. Nämä siis syntyivät sen ajatuksen innoittamana, että E-tossujen saaja sovitteli anopille tarkoitettuja tossuja ja kehui niitä - rangaistukseksi hän saa omat!

4.10.09 Tilannetiedotus: valmiina ovat toiset tossut ja molemmista puuttuvista sukista varret. Teen parhaillaan koristekirjontoja siihen kolmanteen Ässä-sukka pariin - kokemus on opettanut, että varsien kirjonta on helpompi tehdä siinä vaiheessa, kun sukat eivät ole kokonaan valmiit. Tässä kuvia violeteista tossuista, jotka valmistuivat eilen.


15.10.09 välillä on tullut tehtyä jotain muuta kuin joululahjoja - ne työt on esitelty blogissa jo aiemmin. Tänään sain kuitenkin valmiiksi yhdet perussukat, näiden saajan uskon käyttävän näitä ihan työkäytössä eli tärkeämpää on kestävyys ja pesumahdollisuus kuin krumeluurit.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Moi.. nätit nuo ässä sukat.. Olen itse nyt koittamassa tehdä ässä sukkia.. mutta saan aina siitä ässä kuviosta niin kireän että siitä ei saa mitään selvää.. olisko sulla minulle mitään hyvää kikkaa siihen että saisin yhtä ison kokoisen kuvion kun sun sukassa.. eikä se niin paljoa kiristä.. Eli miten saat sen kuvion pysyyn tasaisena..

rouva Jälkikirjoitus kirjoitti...

Moi!
Anteeksi kovasti, etten ole huomannut aiemmin vastata.

Minulla on tuo sama kiristysongelma, jos yritän tehdä kuviota kirjoneuleena. Siksi olen ommellut silmukoita jäljittelemällä kuviot jälkikäteen, silloin pystyy paremmin säätelemään kuvion kokoa ja silmukan kireyttä.