tiistai 1. joulukuuta 2009

Joulukuu on testikuu

Jostain syystä kaappeihini on kertynyt meikkipussillisen verran erilaisia näytteitä. Niitä on montaa sorttia, on rasvaa, on suihkugeeliä, saippuaa, shampoota, hoitoainetta ja vaikka mitä.

Nyt olen päättänyt palata blogin suhteen juurilleni ja keskittyä hetkeksi kosmetiikaan erilaisten näytetestausten merkeissä. Toki tiedän, että on arveluttavaa antaa kommentteja vain parin käyttökerran perusteella, mutta silti uskon vahvasti ensivaikutelman pätemiseen. Onneksi joitankin tuotteita on useampi pussi, että niitä pääsee testaamaan useamman kerran.

Ensimmäisenä testilistalleni pääsi Dermosilin uutuus Oreganon tuoksuinen keittiösaippua, jota oli myynnissä parin muun tuoksun kanssa kimppapakkauksessa. Haltuuni oli kertynyt kokonaista neljä näytepussillista Oreganoa, se taisikin olla tuon tuoksusarjan ainoa tuoksu, jota näytteinä jaettiin. Harmi, sillä olisin ollut huomattavasti kiinnostuneempi vaikka salviasta.

Kaverini oli testannut oman näytteensä ja varoitteli kyseisen tuotteen tuoksusta, niinpä minä varsin ennakkoluuloisesti ryhdyin testaamaan omiani. Ensimmäisellä kerralla käytin ehkä kolmanneksen pussin sisällöstä käsieni pesuun, koska en halunnut yliannostella ja jätin lopun pussin odottamaan jatkokäyttöä. Ensituoksu toi mieleeni enemmän meiramin kuin oreganon, mutta ei ollut niin voimakas kuin odotin. Saippua pesuominaisuudet olivat hyvät eikä tuoksua jäänyt käsiin.

Useamman peräkkäisen käyttökerran jälkeen tuoksu jäi melko voimakkaana käsiin, ja jos ei pidä mausteisista tuoksuista, se todennäköisesti häiritsee. Tuoksun poistaminen vaatii pesun joko tavallisella keittiösaippualla tai hyvin pesevällä käsisaippualla.

Eräs tuttavani kertoi joskus pesevänsä kaikkein rasvaisimmat astiat käsin ja käyttävänsä niiden pesuun keittiösaippuaa. Käytin kaksi pussia tähän testaukseen ja totesin keittiösaippua oreganon toimivan myös hyvin tiskiaineena. Tässä tapauksessa tuoksustakaan ei ollut haittaa, koska se laimeni reilummin. Toki kunnon astianpesuaineeseen verrattuna pesuteho ei isolle määrälle astioita ole yhtä hyvä, mutta yksittäiselle rasvaiselle astialle loistava. Melko hintavaa tämä kuitenkin astianpesuun käytettäväksi olisi.

Kaiken kaikkiaan olen sitä mieltä, että tämä on sellainen keskivertotuote, tuoksusta joko pitää tai ei, mutta samat ominaisuudet ilman tuoksuongelmaa saa tavallisella Dermosilin keittiösaippualla, suosittelen siis sitä, vaikka ei tämä uutuuskaan huono ole (ehkä siinä, ettei tuoksu ole oreganomainen, on se hyvä puoli, ettei synny kestohimotusta pizzaan ;-) ).

Ei kommentteja: