sunnuntai 20. joulukuuta 2009

budjettiriihessä

Rakastan budjettien suunittelua, vaikka olen varsin kehno niiden pitämisessä. Viime ajat olen pohtinut jo ensi vuotta ja sitä, millaisia suunnitelmia ensi vuodeksi uskaltaisin tehdä. Siis sellaisia suunnitelmia, joiden pitäminen olisi edes joten kuten mahdollista, sillä ihan turhaa on tehdä suunnitelmaa, jonka jo etukäteen tietää menevän päin mäntyä.

No mikään ei tietenkään takaa sitä, että pystyisin pitämään edes hyvin laadittua suunnitelmaa, mutta ainahan voi yrittää. Yritän edelleen tyhjätä kosmetiikka varastojani eli meikki- ja kosmetiikkabudjetti on tarkoitus laskea ensi vuodeksikin tosi pieneksi. Kymmenen euroa kuussa tarkoittaa tietenkin ihan minimaalisia hankintoja, mutta jos ei ole tarvetta hankkia suuria, niin ehkä se riittää. Tuolla kympillä olisi sitten tarkoitus hankkia shampoot, suihkugeelit, dödöt, meikit, meikinpoistoaineet ja rasvat ja jos mahdollista niin sekä Herra Kirjoitukselle että minulle. Ja ainahan voi sitten laajentaa budjettia ja todeta, että kymppi molemmille, jolloin käytettävissä olevien varojen määrä tuplaantuu ja sen nyt pitäisi sitten jo riittää vaikka mihin.

Yleensähän pyrin siihen, että ostan peruspesuaineet isoissa tukkupakkauksissa, jotka ovat edullisempia kuin yksittäiset pikkuputelit. Vahinko vain, etten ole vielä keksinyt paikkaa, josta saisi esim. meikinpoistoaineita tukkupakkauksissa - en tosin ole kovin aktiivisesti etsinytkään, koska ne on niin helppo napata mukaan marketin hyllyltä tai tilata postimyynnistä. Täytyy ottaa ensi vuoden tavoitteeksi sellaisen kaupan löytäminen joko Suomesta tai ulkomailta - sunrise cosmetics voisi olla yksi vaihtoehto, mutta edellyttäisi matkaa Riihimäelle.

Tänä vuonna elin samanlaisen budjetin kanssa, ja pärjäsin kohtuullisesti, vaikka en kaikkia ostoja ihan sentilleen listannutkaan. Joten kokonaisbudjetti kosmetiikkaan ensi vuodelle 120e käytettäväksi joko 10 e kuukaudessa tai isompina kertamäärinä. Seurataan sitten kuukausittain, miten onnistun.

Ei kommentteja: