tiistai 1. heinäkuuta 2008

Se pyörii sittenkin...

Taisin sitten tehdä elämäni nopeimmat nettikaupat tuon hongkongilaisen kanssa. Sillä minä naputtelin ensimmäisen "is it possible to send all these in one parcel?"-viestin ebayssa ja toisen sähköpostistani, kun en ollut lainkaan varma ebayn viestipalvelun toimivuudesta. Verrokkina viestien perillemenoon käytin kotimaisen huuto.netin takkuaa enemmän tai takkuaa vähemmän viestipalvelua. Laitoin siis viestiä tehtyäni huudot kaikkiin viiteen kohteeseen ja hämmästeltyäni ebayn tarjoamaa laskutussysteemiä. Sieltä kun oli tulossa kolme laskua ja kolmessa valuutassa. Sillä kuten jo kerroin niin, osa oli puntina, osa taaloina ja osa aussidollareina

Kului varmaan 10 minuuttia ja olin saanut ensimmäisen vastauksen, joka oli lasku koko summasta puntina ja sitten heti perään napsahti toinen viesti, jossa hän kertoi lähettäneensä jo laskun koko summasta. Laskussa oli valmiina jopa paypal-linkki, jota napsauttamalla laskun pääsi maksamaan suoraan ja veloitus tulee sitten visalaskulla.

Vaikuttaa suoranaisesti liian helpolta, kyllä tähän joku koira täytyy olla haudattuna. Sillä, jos se on näin helppoa, saattaa ebaysta tulla varsinainen pandoran lipas, josta tulee äkkiä hankittua yhtä ja toista vähän liiankin nopeasti ja harkitsematta; sillä jos asia hoituu tyyliin paina nappia "osta heti" ja sen jälkeen paina nappia "maksa lasku", voi laskua kertyä huomaamatta vähän liiankin kanssa.

Ai niin, laskusta puheenollen. Kokonaissumma ei sitten karannutkaan niin kovin paljoa alkuperäisestä budjetista, 16 ja risat puntia on kutakuinkin 22 euroa. Nyt sitten jännityksellä odotamme pakettia ja visalaskua (minulla kun ei ole harmainta haisuakaan, paljonko paypal ottaa maksuvälityspalkkiota tästä keikasta).

Kynsikoristeita on nyt sitten tulossa lopuksi ikää, kuten rakas Ievuskainen huomautti. Mutta miksi tyytyä vähempään, kun kerran samalla rahalla saa enemmän? Nimittäin 1200 ja 1800 kappaletta maksoivat melkein yhtä paljon. Ja uskon vakaasti, että näille löytyy käyttöä, jos ei minun niin sitten jonkun muun kynsissä.

Rouva Jälkikirjoitus siis viettää seuraavat kaksi viikkoa nenä postiluukussa, koska paketin pitäisi olla kahdessa viikossa perillä. Palaamme astialle, jahka paketti saapuu.

Ei kommentteja: