keskiviikko 1. helmikuuta 2023

Pienempi kaula-aukko

Trikoopuserosta, jota olen käyttänyt pyjaman puserona, on kaula-aukko venähtänyt. Se on alunperinkin ollut avonainen ja olen korjannut sitä pariinkin kertaan. Ensiksi ompelin siihen rypytyslangan ja kun se ei kestänyt, kuminauhan kaula-aukon reunaan. Nyt tuo kuminauhakin oli tullut tiensä päähän, joten jotain muuta oli keksittävä. 

Ratkaisuksi muodostui joskus paikkalaatikkoon nakkaamani paidan helma, josta ompelin lisäpalan tuohon puseron kaulukseen. Väri ei ole täsmälleen sama, mutta kuitenkin riittävän liki. Lisäpalan vaakasauma on upotettu puseron dekolteen saumaan, pysysaumat toki erottuvat paremmin, koska en tehnyt lisäosasta koko etukappaleen levyistä. En tikannut tätä irtopalaa kiinni puseron kaula-aukkoon. Koska lisäpalanen piti saada istumaan siististi, ompelin valmiiseen helmapäärmeeseen kertakäyttömaskista nappaamani kuminauhan. Toimii yllättävän hyvin. 


Ikuisuusvaateprojektia on jälleen viety pykälän verran eteenpäin. Toisen pykälän verran se eteni sillä, että kursin jälleen rakkaat tuulihousuni kasaan. Niiden kohdalla on pakko tunnustaa, että aika alkaa olla vähissä - ne eivät vaan enää kestä kovin kauaa. Toivottavasti vielä kuitenkin tämän talvi- ja kevätkauden verran.

Ei kommentteja: