sunnuntai 12. helmikuuta 2023

Paidanhelmasta pöksyiksi

Olen koukuttunut pöksyompeluun, sen kun on niin nopeaa ja helppoa. Huvittavasti jopa helpompaa kuin kaivella kaapista käyttöön uusia pöksyjä käyttöön loppuunkulahtaneiden tilalle. Tällä  ajatuksella nappasin maalta mukaani jostain kirppikseltä saamani trikoopaidan helman. 
 

Housujen mallina olivat jälleen lemmparipökäni, jotka heitin paidanhelman päälle niin, että ne toimivat summittaisina kaavoina huomioiden kankaiden erilainen joustavuus. Paidan helman materiaali joustaa huomattavasti vähemmän kuin housujen trikoo. Paidan  valmis helmapäärme sai toimia vyötärön kuminauhakujana.
 

Tarkoituksena oli saada pökät kasaan nollabudjetilla, joten kuminauhana sain toimia työpaikan "roskikselta pelastettu" valkoinen kuminauha, joka ei tietenkään ollut väriltään tai materiaaliltaan paras mahdollinen lahkeensuun kuminauhaksi, mutta sai tässä tapauksessa kelvata.Vyötäröllä samaa kuminauhaa, mutta se piiloutuu tuonne helmapäärmeeseen. Kauniimmatkin niistä olisi tullut, jos olisin viitsinyt vaihtaa alalangaksi ompelukoneeseen valkoisen langan. No ensin kerralla sitten, sillä tuskin nämä viimeiset kierrätys pökät tulee olemaan.
 
 
Kestävät varmasti sen, mitä jotkut kaupasta ostetutkin, vaikka eivät tosiaan olekaan kedon kauneimmat kukkaset, mutta eipä mun olekaan tarkoitus esitellä takamustani housuilla tai ilman. On totta, että minulla olisi kaikki mahdollisuudet ostaa kaupasta, mutta kun tykkään ommella ja kierrättää, niin pidän mieluummin kiinni ostolakosta.

Ei kommentteja: