sunnuntai 26. helmikuuta 2023

Ku osais olla

Voi kun todellakin osaisi olla stresaamatta ja touhottamatta. Eilen tajusin, että reissuun lähtöön on viikko, vain viikko, siis seitsemän päivää tai siis kuusi päivää, koska ensi viikolla lauantaina istumme iltapäivän jo junassa matkalla. 

Sen voi kuvitella, minkä efektin tuo sai aikaan. Istuin vartin keittiön pöydän vieressä kynä sauhuten ja tein klassisista klasisinta metatyötä: kirjoitin listaa hoidettavista asioista. Lisäksi aikataulutin niitä suhteellisen epätoivoisesti. Tämä maanantaina ja tuo tiistaina, keskiviikkona teen tämän ja sen... 

Jälleen kerran joudun myöntämään, että elämä olisi helppoa, jos ei vaan välittäisi. Löisi oven kiinni perässään lähtiessään ja antaisi vaan olla, mutta kun ei osaa. Haluan palata kotiin, jossa minua odottavat puhtaat lakanat, siisti koti ja raikas jääkaappi. En todellakaan halua, että joudun aloittamaan lomalta paluun jälkeen siivoamalla, kantamalla mätiä tavaroita jääkapista pois tai vastaavaa. Toki se voi olla edessä vahingon kautta, mutta haluan mieluummin ennakoida ja palata - tylsään - arkeen mahdollisimman rauhallisesti. Se taas tarkoittaa sitä, että oikeasti tarvitsisin ennen lomaa "lomalle valmistautumisloman", jonka aikana hoidetaan kaikki lomaa varten kuntoon. Yleensä olenkin hoitanut asian näin, että mulla on ollut yksi tai kaksi päivää vapaata ennen lomaa ja vähintään saman verran jälkeen. Toki silloin on ollut kyseesä pidemmät reissut, mutta näköjään osaan stressata tästä muutamasta päivästä aivan yhtä hyvin. Sama ajatus myös  siihen, että jos en palaakaan, niin on sitten ainakin jälkeen jääville mukavampi mennä, kun ei ole kämppä ihan kaaoksessa.

En vaan voi itselleni mitään eli ensi viikko juostaan kieli vyön alla suorittamassa sitä ja tekemässä tätä. Viimeisen pesutupavuoronkin varasin lauantai aamulle, jotta saan kaikki käyttövaatteet pestyä pois. Tiedän, hullu minä. 

Oikeastaan koko vyyhti alkaa purkautua maanantaina ja paljon riippuu siitä, miten silloin saan hoidettua asioita eteenpäin. Sen verran sentään olen varannut itselleni lepoaikaa, että keskiviikkoaamuna on tiedossa pitkä kävelylenkki ja iltapäivällä hieroja. Jos olen perjantaina saanut kaiken tehtyä, voin menne peli-iltaan rentoutumaan. Tämä kuitenkin on äärimmäisen epätodennäköistä, mutta lenkki ja hieroja sentään varmoja.

Ei kommentteja: