lauantai 18. helmikuuta 2023

Solmusukat

Näin tällaiset samantyyliset jossain naamakirjan villasukka-ryhmässä ja kun pätkäsukkia kutoessa sattuivat nämä pätkät tulemaan vastaan päätin toteuttaa solmusukat. En muista, mistä nämä pätkät ovat haltuuni päätyneet. Todennäköisesti ne ovat peräisin jostain kirpparin/kierrätyskeskuksen ilmaiskorista ja päätyneet mukaani lähinnä värin takia (alkuperä varmaan selviäisi, jos viitisisin kaivella blogia riittävästi taaksepäin) 

Alkuun 56 silmukkaa ja limevihreää akryyliä, 2o 2n -joustinta niin pitkälle kuin kyseistä lankaa riitti. Sen jälkeen paksummalla turkoosilla 4 krs oikein, vihreällä 1 krs oikein, 1 krs nurin. Kantapään tein kokonaan turkoosilla 14+14 silmukkaa vanhvistettuna ja saman verran kerroksia. Kantalapun sivusta nostin 14 silmukkaa. Teräosan päätin tehdä ilman solmuja yhdistellen langat toisiinsa näkymättömällä kiinnityksellä, mikä aiheutti klomppeja sukkaan. Terän väritys on 4 kerrosta turkoosilla ja lisääntyvä määrä vihreitä kerroksia oikealla. Terä kokonaan vihreällä.
 

Niinpä, mitä näistä sanoisi - hirveät, karmeat, ei toimi. Tuossa kai ne kevyimmät versiot. Mitä tästä opimme? Kaikkea, mitä näet netissä, ei tarvitse kokeilla ja jos aikoo kokeilla, ei kannata yhdistää useampaa ideaa samaan sukkaan. Näissä kun on yhdistetty sekä nuo solmut että tuo pintaneulos. 

Nämä jää mulle itselle, ei näitä kehtaa kenellekään antaa. 

Painoa sukilla 162g, lankaa käytetty vuoden alusta 849g.

Ei kommentteja: