perjantai 17. helmikuuta 2023

Ratkojan unelma

Etsiessäni taannoin pinkkiä päälle pantavaa eräisiin väriteemoitettuihin bileisiin käsiini osui paljetein koristeltu pinkki toppi. Se on ollut vaatekaapissani jo kauan, niin kuin useimmat muutkin siellä olevat vaatteet, mutta tätä toppia on soviteltu useamman kerran, ei kuitenkaan koskaan käytetty. Nytkin se jäi sopivasta väristä huolimatta kaappiin, koska sen etukappaleen koristeena on paljettikirjailu. Tämä paljettikirjailu on kiinnitetty osin langalla, osin siimalla ja liimalla ja kutittaa ihan vietävästi iholla. Kahdessa minuutissa totesin, että kyseisen vaatteen käyttäminen on mahdotonta ja kutina sietämätön, joten eikun takaisin kaappiin.

Bileiden jälkeen kuitenkin päätin, että nyt se on tulos tai ulos eli tässä tapauksessa topista on saatava käyttökelpoinen tai sitten sen on aika päätyä kiusaamaan jota kuta muuta. Olisin ollut taipuvainen jälkimmäiseen ellen olisi tarkemmassa katselussa huomannut, että topin edellinen omistaja oli yrittänyt ratkoa paljetteja huonoin tuloksin. Topin yläosan laskoksiin piiloutui kaksi pientä reikää sille kohtaa, mistä paljetteja oli irrotettu. En halunnut pistää kiertoon reikäistä tai parsittua vaatetta, joten siis ratkomaan.

Paljettien suhteellisen siistissä irrottamisessa, kun niitä oli useammassa alaspäin laskevassa rivissä, oli hirveä työ, ja tuo kiinnitysmateriaalien yhdistelmä oli todellinen ratkojan unelma siis hyvin hankala. Lyhyesti sanottuna, hullun hommaa, mutta tulipa tehtyä. Reiät kaipaavat vielä parsimista, sillä niiden sävyinen lanka on maalla. 





Kaiken tämän jälkeen toppi on aivan pakko ottaa käyttöön. Kesä tule siis pian. 

Ei kommentteja: