torstai 15. joulukuuta 2022

Utusiniset Ilonat

Pyöritän täällä edelleen Korvatunturin aputoimipistettä. Tällä kertaa puikoilla on sukat Ilona-nimiselle neidolle. Päätin, että koska tarjolla on ihan omalle nimelle tehty malli, teen sukat hänelle sen mukaan. Malli on siis JuurakkoCreations'n Ilona hiukan sovellettuna. Mallissa on koko 38-40, mutta tällä neidillä kengänkoko on siro 42 eli vaati säätöä niin pituudessa kuin leveydessä. 
 
Kun ohjeessa käskettiin luoda 48 silmukkaa, minä loin 56. Osin siksi, että käytän näissäkin Novintan kulmikas koivu 3mm puikkoja, jotka ovat pienemmät kuin ohjeessa ja osin siksi, että sukissa olisi riittävästi tilaa. Pitsikuvioon en puuttunut, vaan lisäsilmukat päätyivät joustinneuleeseen puikoille 1 ja 4. Lankana sukissa utusininen seiskaveikka - vanhaa hyvää lankaa, kun on vielä 150g kerä. 
 
Vääränkätisenä kutojana joudun toki tekemään neuleen kavennuset eri tavoin, jotta sain ne kallistumaan oikeaan suuntaan. Samoin päätin kutoa pitsimallikertoja varteen 7 ohjeessa olevien kuuden sijaan. Kantalappuun 16 + 16 silmukkaa, 30 kerrosta. Kantapohjaan 8+8 silmukkaa. Kantalapun reunasta nostin 14 silmukkaa, kaksi ensimmäistä kavennusta joka kerroksella lyhennetyin kerroksin, sen jälkeen joka toinen kerros, kun silmukkamäärä 14+12+12+14.

Kärkikavennuksiin tein kiilakavennukset 5krs- 4krs-3krs-2krs-1krs-0 ja viimeiset 6 yhteen. Mittaa on ehkä sentin verran liikaa, mutta toisaalta se katoaa helposti leveyteen ja mahdolliseen jalan kasvuun. 
 

Painoa sukilla on  136g eli vuoden alusta yht. 3053g lankaa käytetty.

Ei kommentteja: