torstai 29. joulukuuta 2022

Elinan pitsiunelmasovellus

Löysin Kardemumman talo- blogin runsaista ohjevarastoista Elinan pitsiunelmat jo hetki sitten ja kun sain ajatuksen alkaa kutoa nimikkosukkia jouluksi, päätin, että Elina saa nämä tai siis sovelluksen niistä. 

Kysyttäessä lempiväriä vastaus oli, että olen kaikkiruokainen värien suhteen. Niinpä langaksi valikoitui 7 veljeksen vanha viininpunainen lanka, joka oli ikävästi aika löyhäkierteistä ja meni kudottaessa helposti sääpuoleen. Puikot ne samat Novitan koivuiset kulmikkaat, joilla olen tässä viime ajat pääsääntöisesti tikutellut. 

Alkuun noin 60 silmukkaa ja kudoin 15krs 2o2n- joustinta. Sen jälkeen kavensin yhden silmukan, jotta sain ne jaettua 15-14-15-15. Takana eli puikoilla 1 ja 4 kudoin sileää neuletta, koska näitä ei ollut tarkoitus tulla polvisukat, vaan lyhyemmät. Eteen tein mallikuvion mukaisen 25 silmukan pitsikuvion, varressa 6 kertaa. Nilkan kohdalla kavensin yhteensä 8 silmukkaa muutaman kerroksen välein. Kantalappuun otin 13+13 silmukkaa ja kudoin 26 kerrosta. 

Kantapohjassa 7+7 silmukkaa ja kantalapun reunasta nostin 14 silmukkaa. Kavennuksista 2 + 2 ensimmäistä lyhennetyin kerroksin ja sitten joka toinen kerros kunnes puikoilla 14-13-12-14 silmukkaa. Jalkaterään 7 pitsikuviota ja sädekavennus soveltaen. 




Sukkien valmistuminen vähän viivästyi, kun unohdin kassin Tapanin päivänä töihin, enkä jaksanut käydä sitä sieltä erikseen hakemassa. 

Painoa sukilla 67g eli vuoden alusta olen kutonut sukiksi 3376g.

Kolmet sukat ovat vaiheessa eli varmaankin olen sen 3,5kg kutonut, mutta lasketaan ne kudotuiksi vasta sitten, kun ovat valmiina.

Ei kommentteja: