lauantai 24. joulukuuta 2022

Saiturin korjausjoulu

Onnistuin viikolla rikkomaan käytössä olevista talvikengistäni vetoketjun - ja vielä sen verran pahasti, että oli valittava kolmesta vaihtoehdosta: heitä kengät roskiin, vie kengät suutariin tai korjaa itse. Roskis nyt on allekirjoittaneelle viimeinen vaihtoehto ja koska en myöskään halunnut jättää kenkiä juhlapyhien yli suutarin huomaan, jäi vaihtoehdoksi itse korjaaminen.

Kenkien vetoketjun lukko oli siis irti ketjun toisesta puolesta. Vanhoja hyviä ohjeita noudattaen ratkoin vetoketjun pään irti siltä puolelta, mistä lukko oli irronnut ja irrotin metallisen sulkuklipsin. 

Pujottelin löystyneen lukon takaisin paikalleen. Kiinnitin klipsin uudelleen pihdeillä, joilla myös puristelin löystyneen lukon takaisin sopivaan kireyteen. 


Lopuksi ompelin irrotetun vetoketjun takaisin paikalleen ja kas, kengät ovat taas kunnossa. Aikaa meni parikymmentä minuuttia ja eko-saituri on taas tyytyväinen. 
 

Kuten kuvasta näkyy, aiemmin rikkuneen lukon vetimen olen korjannut avainrenkaalla, joka toimii tuossa itse asiassa paremmin kuin varsinainen vedin.

Ei kommentteja: