sunnuntai 27. marraskuuta 2022

Kettu nurmikolla

Juniori on kovasti ihastunut kettuihin, sekä tavallisiin että aavikkokettuihin. Niinpä joulupukki tuo hänelle tänä vuonna kettusukat, erilaiset kuin ne aiemmat. Tällä kertaa pakettiin päätyvät kettu nurmikolla sukat. Jälkeen päin harmittaa, että valitsin nurmikon enkä lumihankea, mutta nurmikolla mennään nyt sitten tällä kertaa. 
 
Puikkoina 3mm Novitan koivuiset kulmikkaat. Loin alkuun 56 silmukkaa ja neuloin 2o 2n - resoria niin kauan kuin ensimmäistä sukkiin jämäkorista valitsemaani sinisen sävyä riitti. Langan loppuessa vaihdoin sileään neuleeseen ja neuloin loput neljä sinisen sävyä "taivaaksi". Sitten siirryin "nurmikkoon" ja valitsin nilkkaan tarkoituksella hiukan ohuemman tummanvihreän langan, koska en tehnyt nilkkaan resoria. Kolmella viimeisellä nilkkakerroksella kavensin  4. puikon lopussa ja 1. puikon alussa kaksi silmukkaa, kudoin kerroksen väliin ja kavensin vielä toiset kaksi silmukkaa. Silmukoita jäi siis 52. 
 
Kettukuvion silmukoin, kuvio on pinterestistä. Pitkään aprikoin teenkö taivaalle auringon tai pilven tai molemmat. Päädyin kuitenkin pelkkään kettuun. 


Kantalapussa 14+14 silmukkaa, 30 kerrosta, vahvistettu kantapää kahdella langalla (tummanvihreän kaverina ohut lehmuksenvihreä). Jalkapohjaan 5 kerrosta lyhennetyin kerroksin, 2 ensimmäistä kavennusta ottamalla kavennettava silmukka jalkapöydän puikolta joka kerroksella. Tämän jälkeen langan vaihto tumman oliivinvihreään ja normaaliin kudontaan sekä kavennuksiin joka toisella kerroksella. Kärkeen normaali sädekavennus. 
 


Painoa sukilla 115g. Vuoden alusta lankaa käytetty 2917g

Ei kommentteja: