keskiviikko 23. marraskuuta 2022

Isot ruudut

Loin 68 silmukkaa 3mm kulmikkaille puikoille, kudoin perus 2o 2n- joustinta 22 kerrosta. Sen jälkeen lisäsin jokaiselle puikolle yhden silmukan, jolloin kokonaismääräksi tuli 72 silmukkaa eli käytännössä 9 ruutua.  Varteen kudoin 15 ruutua, joista kaksi puolikasta.

Kantalappuun 18+18  silmukkaa, kantapää tavallinen vahvistettu nurjalla nostettuna. Kantalapun reunasta nostin 16 silmukkaa kummaltakin puolelta. Vahingosta viisastuneena tein kavennukset suoraan kantapohjaan, jolloin päälisen ruutukuvio säilyi ehjänä. Terään kudoin  14 ruutua (joista 2 puolikasta), mikä tarkoitti, että kavennukset täytyi tehdä turhan lyhyellä matkalla eli ensin 5 välikerrosta, sitten 3, 2 ja loput kavennukset yhdellä välikerroksella. Kun puikoilla oli yhteensä 8 silmukkaa, vedin langan läpi ja päättelin siihen. 


Tummien värien kuvaaminen marraskuussa illalla on melkoinen mahdottomuus, sukkien kärki on tummanharmaa, turkoosia ruutua seuraa vihreä, kantapää on samaa harmaata, varressa on siniharmaan jälkeen tummansinistä ja vihreää.

Langanpäät jouduin päättelemään perinteisesti, koska tiheät värinvaihdot eivät oikein mahdollistaneet päättelyä neuloessa. 

En osaa sanoa, johtuiko ajan vähyydestä vai kutomisen hitaudesta vai mistä, mutta tuntui, etteivät nämä valmistu ikinä- itse asiassa kirjanpidon mukaan olen kutonut näitä kolme viikkoa, mikä on todella pitkä aika. 
 
Sukilla on painoa yhteensä 172g. Vuoden alusta lankaa on käytetty  2802g. Kilon tavoitteen sijaan lähestymme kolmea kiloa-  hyvä niin, koska lankaakin on tullut paljon lisää.

Ei kommentteja: