lauantai 1. lokakuuta 2022

Suruttoman shoppailun syyskuu

Syyskuun alussa päätin taas pitkästä aikaa ottaa kuittien keräyskampanjan, lähinnä siksi, että päädyimme Herra Kirjoituksen kanssa väittelemään siitä, miten paljon rahaa meillä kuluu ruokaan ja herkkuihin. Niinpä päätin etten harrasta syyskuun aikana minkäänlaista viher/valko/puna/kirjo- tai muutakaan pesua ostosten suhteen eli ostetaan ihan normaalisti, käydään ulkona syömässä ja ostetaan herkkuja, kun mieleen tulee. Sitten kuun lopussa selviää se karmea totuus.

Ennen kuin edes laskin kuitteja, tiedän, että tavaroita on ostettu paljon. Paljon enemmän kuin muiden kuukausien aikana, on tehty isoja ja pieniä hankintoja - ostettu esimerkiksi loppuelämäksi ompelukoneen neuloja.

Kuittien laskeminen ei oikeastaan yllättänyt, sillä suunnilleen tämän kaltaisia summia osasin odottaa, koska ruoka - ja ylipäätään kaikki - on kallistunut merkittävästi. Ensitä enemmän kannattaa siis panostaa siihen, ettei ruokaa mene yhtään haaskuun. Eikä ole huono periaate sekään, jonka kanssa meillä on eletty jo hetki eli osta vain tarpeellista.

Ruokaan on kuittien mukaan mennyt 234,78€, mihin ei kuulu Herra Kirjoituksen lounasruoat, sen sijaan minun evääni tuossa summassa ovat kuin myös yhden ystävien vierailun ja kahden maalla vietetyn työporukkaviikonlopun eväät. Kun Herra Kirjoituksen lounaat laskee mukaan, nousee summa n. 150€. Kokonaisruokakulutuksen ollessa suunnilleen 385€

Herkkuosasto koostuu ulkona syödyistä tai kotiintilatuista burgereista, pizzoista ja kebabeista, sipseistä, karkeista ja pullasta. Summa on järkyttävä 213,63€. vaikka tuossa on ehkä parin kympin edestä äidille vietyjä herkkuja ja yhden kaverin syömiset, niin silti on jotenkin karmaisevaa katsoa, miten herkkuihim menee lähes yhtä paljon kuin ruokaan.

Tavaraosastolla on tosiaan käyttötavaraa kuten uusi sähköhammasharja vaihtopäineen, ompelukoneen neuloja, pesuaineita,  147,94€, josta tosiaan 75€ on noiden ompelukoneen neulojen osuus. Todellinen lankeemukseni on 5,50€ korviksiin (muovisia 40 paria, koska metallit alkavat olla ongelma), jotka tilasin Ebaysta.
 
Kokonaiskulutus kuiteista laskettuna 596,35€, Herra Kirjoituksen lounaat huomioiden 746,35€, tilin kautta kulkeneita ruoka- tai tavaramaksuja ei noita ompelukoneen neuloja lukuunottamatta tässä kuussa ollut. Perusasioita kuten puhelinkuluja, sähkö- ja asumiskuluja en tässä kohtaa huomioi laskelmissa, ne kun ovat kutakuinkin vakiot. Nopeasti laskettuna

Ei kommentteja: