sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Siniset pitkät Lise-Lottet

Sain tilauksen työkaverin viiskymppislahjaksi, polviin asti ulottuvat pitsisukat ja siniset. Vähän selvittelin saajan lempisävyä ja sainkin sen melko hyvin haarukoitua, joten farkunsinisellä langalla mentiin. 

Sukkien malliksi valikoitui Kardemumman talon Lise-Lottet, joiden pitkän mallisten aikuisten version bongasin Life with Mari-blogista.

Minun sukissani oli käytössä Novitan 3mm koivupuikot. Loin 64 silmukkaa. Aloituksena 2o 2n- joustinta 20 kerrosta.

pitsineule:
1. krs: neulo 3 oikein, 1 nurin, toista tätä koko kerros.
2., 3.  ja 4. krs: neulo samoin kuin ensimmäinen kerros.
5. krs: langankierto, nosta 1 silmukka neulomatta, neulo kaksi seuraavaa oikein yhteen, nosta neulomatta nostettu silmukka tämä yli, langankierto, 1 nurin. Toista koko kerros.
 
Alkuperäinen mallikerta on 4 kerrosta, mutta halusin lisätä vielä yhden peruskerroksen tuohon väliin, jotta sukista tulisi vähän tiiviimmät.  

5 mallikerroksen jälkeen kavesin yhden silmukan kahdella peräkkäisellä kerroksella, kudoin yhden kerroksen väliin ja kavensin taas yhden silmukan kahdella peräkkäisellä kerroksella. Jatkoin kutomalla vielä 10 mallikertaa, jonka jälkeen tein kavennukset Marin ohjeen mukaan: "10 mallikerran jälkeen kavensin joka toinen kerros 2s keskellä takana kunnes 2mallikertaa oli kaventunut ja jatkoin nilkkaa kohden 52s. Joustinneuleeseen kavensin 1s joka puikolla ja jatkoin 48s loppuvarren"
 
Kantalappuun otin 25 silmukkaa ja kudoin 24 kerrosta. Kantapohjaan jätin 7+7 silmukkaa, k antalapun reunasta nostin 12+ 13 silmukkaa. Kavennukset joka toisella kerroksella kunnes sulmukoita oli 12 puikolla. Jalkaterän kudoin sileänä ja kavensin sädekavannukset 4-3-2-1-0 kerroksen välein. 

 
Kuvassa sukat vielä viimeistelemättä ja langat päättelemättä,  yläpuolella olevan kuvan mielenkiintoinen kuvakulma on Herra Kirjoituksen valinta. 
 

 
Nämä sukat ovat menossa lahjaksi vasta joulukuussa, mutta uskallan julkaista ne, koska tiedän, että saaja ei lue blogiani. 
 
Painoa sukilla 200g. Langankulutus vuoden alusta 2639g.

Ei kommentteja: