maanantai 10. lokakuuta 2022

Ruutusukka

Naamakirjan sukkaryhmästä löysin todellisen aarteen jämälankojen hävittämiseen. Varsin helpon ruutusukka-mallin suunnittelija on Liisa Myllyniemi. Tähän malliin tarvitaan vain n. 4 metriä seiskaveikan vahvuista lankaa per raita. Mallin ainoa ongelma on runsaat langanpätkät ja niiden päättely, vaikka sen tekisi neuloessa, sitä joutuu tekemään muutaman kerroksen välein.
 
Sukissa on 14 silmukkaa puikolla eli 7 kappaletta 8 silmukan kuviota. Minulla puikkoina käytössä Novitan kulmikkaat koko 3.
 
 
Varteen 12 kokonaista neliötä + puolikkaat resorin jälkeen ja ennen kantapäätä. 
 
Kantalappuun kudottu vahvistettuna 15+15 kerrosta, kantalapun reunasta nostettu 14 silmukkaa. Kavennukset tehty jalkapöydän sivuilla, mikä on huono idea, kuvio muussaantuu pahasti.Yleensä en suostu purkamaan, jos ei ole aivan hirveistä virheistä kyse, nyt kuitenkin totesin kavennusten menevän sen verran pahasti pieleen, että oli pakko purkaa ja siirtää kavennukset jalkapöydän alle. Samalla vähensin kantalapun vierestä nostettujen silmukoiden määrää ja nostin vain 14 silmukkaa.
 
Terään kavensin silmukat niin, että edelleen oli 14 silmukkaa puikolla. Yhden kokonaisen kuvion vähentäminen olisi ollut liikaa, ja muuten se ei olisi ollut järkevää. Terässä 10 + kaksi puolikasta kuviota. Näin jälkikäteen katsoen olisi ehkä kannattanut jättää tuo viimeinen puolikas punainen väliin ja käyttää sen tilalla vihreää. Mutta nää on nyt mitä on, enää en pura.
 
Kavennukset 4-3-2-1 sädekavennukset, ja lopetus 8 silmukkaan. 

 
 
Työkaveri lupasi antaa näille kodin, kun hetken tuntui, ettei lähipiirissa enää ole ketään, joka suostuisi sukkia vastaanottamaan. 

Painoa sukilla 109g , lankaa käytetty 2439g vuoden alusta.

Ei kommentteja: