perjantai 24. joulukuuta 2021

Sydämellistä ja lämmintä joulua

Netin ihmeellinen maailma heitti eteeni ideakuvan, jossa kirkkaassa muovisessa joulupallossa oli minineule, ihan vaan sellainen tavallinen suorakaide ja siinä minikokoiset puikot kiinni. Tiesin heti, että minäkin halusin sellaisen. Uskomatonta kyllä, minulla oli jopa pallo valmiina. Olin saanut tämän pallon eräältä ystävältä yhtenä elämäni raskaimmista päivistä - isän hautajaispäivänä. Hän totesi, että vaikka pullossa lukeekin hyvää joulua, hän haluaa antaa sen minulle nyt, jotta se tarjoaisi elämääni edes vähän kimallusta ja ilon pilkahduksia; pallon sisältö kun oli "kultahipuilla" ryyditettyä suihkugeeliä. Pallon tyhjennyttyä säästin sen, en oikein itsekään osaa sanoa, miksi. Nyt sille sitten löytyi käyttöä.
 
Valitettavasti tästä(kään) työstä ei ole mitään välivaihekuvia, vaan homma toteutettiin idea-kokeilu-toteutus-kuvat periaatteella jälleen kerran. Minipuikot Herra Kirjoitus veisteli tulitikuista, minä puolestani löysin lankapurkista joulunpunaisen jämän, jonka puolitin ja kudoin 1,75mm puikoilla siitä sydämen.

Pallon kansi tai korkki on siis ihan kierteellä avattava, joten kertaalleen palloon jo tungettu sydän ja puikot lankakerineen oli helppo ravistella sieltä pois. 

Sen sijaan pallon kuvaaminen niin, että kaikki oleellinen (hyvää joulua- teksti, sydän oikeassa muodossa, puikot ja lankakerä) näkyisi, ei ollutkaan ihan niin helppoa.

Lisäksi tausta aiheutti omat haasteensa. Useammassa kuin yhdessä hyvässä kuvassa näkyy ikävästi tuo rajapinta, jossa taustana käytetty printtipaperi vaihtuu päiväpeittoon.

Lisäksi kuvakulma aiheutti haasteita: "sydän hyvä, teksti huono" "liikaa korkkia"...


 
Lopulta löytyis yksi kuva, jolla aiomme toivottaa kaikille virtuaalisesti hyvää joulua ja kertoa, että joulukortteja ei tänäkään vuonna tule ja raha menevät hyväntekeväisyyteen. 
 
Oikein sydämellistä ja lämmintä joulua siis kaikille.

Ei kommentteja: