maanantai 6. joulukuuta 2021

Metsäpirtti vol 3

Sain tilauksen, kyllä ihan oikeasti tilauksen, kolmansista metsäpirttisukista. Pidemmät, kirjavammat ja pienemmät kuin edelliset. Tunnustan, että mietin pitkään, haluanko, jaksanko, viitsinkö ruveta niitä tekemään, koska tiedän itseni ja tilaustyöt. Päätin kuitenkin, että pyydän sen verran hintaa sukista, että tilaaja voi halutessaan vetäytyä leikistä ja minä voin todeta, että eipä tarvitse... No, hän lupasi maksaa, joten mitä siitä sitten muuta kuin kutomaan. 

Aloitus 80 silmukkaa, 20 kerrosta 2o 2n joustinta. Sitten lisäsin joka puikolle 4 silmukkaa eli 96 silmukkaa. Ensimmäisen kuvion jälkeen kavensin toisella vaaleansinisellä kerroksella silmukan puikolta eli yhteensä 4 silmukkaa. 

Toisen kuvion jälkeiseen oli taas kaksi vaaleansinistä kerrosta, joista jälkimmäisellä kavensin kaksi silmukkaa puikolla eli yhteensä 8 silmukkaa. Jäljellä siis 84 silmukkaa
Kolmannen kuvion jälkeen kavensin jälleen 8 silmukkaa.

Samoin 4 kuvion jälkeen kavensin toisella vaaleansinisellä kerroksella 8 silmukkaa. 
Viides raita on jälleen oranssia, jonka jälkeen kavensin neljä silmukkaa eli tässä vaiheessa puikolla on 16 silmukkaa.

Kuudennen raidan jälkeen kavensin vielä 4 silmukkaa eli ollaan tilanteessa 15 silmukkaa puikolla. Niillä loput kaksi kuviota.

Kantapäähän otin 16 silmukkaa puikolle ja kantapää tavanomainen vahvistettu. Nostin 17 silmukkaa kantalapun reunasta ja tein kavennukset jalkapöydän alla, jotta kuvio säilyisi päällä kokonaisena. Terässä 15 silmukkaa, koska kuvio oli neljällä jaollinen. 


Terän mitta 40x0,63 = 25,5 Mikä tarkoitti sitä, että terään mahtui vain yksi leveä kuvio ja kaksi kapeampaa.  Tilaaja halusi värikkäät sukat ja sellaiset nämä mielestäni todellakin ovat, värejä on kaikkiaan 12, mutta silti ne ovat jotenkin hyvin tasapainossa. Osansa tekee varmaan se, että tuota oranssia ja violettia on käytetty suhteellisen paljon, valkoista tilaajan toiseen mukaan vain tehosteena. 


Tämän tekstin julkaisupäivänä sukat on annettu lopulliselle saajalle, joten uskallan laittaa nämä nyt eetteriin. 

Ei kommentteja: