torstai 16. joulukuuta 2021

Minecraft creeper sukat

Joulu lähestyy, joten lienee aika aloittaa joululahjojen neulominen. 
 
Minecraft sukkien aloitus on 52 silmukalla, joilla neuloin tyyliteltyä 2o 2n - joustinneuletta, neljä kerrosta vihreällä, kerros harmaalla ja seuraavalla kerroksella oikeat silmukat ristiin. Vihreitä kerroksia 4x 8 ja harmaita 7.
 
Kantapäähän otin 28 silmukkaa ja kudoin kantalapun "ruutulipuksi" 2silmukan ja 2 kerroksen taktiikalla. Ruutuja  korkeussuunnassa 9  kpl. Sivuista nostin 17 silmukkaa. 

Varsinainen Creeper-kuvio on Pinterestistä poimittu. Oikaisin ja tein taustan  kokonaan yhdellä vihreällä. Testasin pohjaa ensin kolmella värillä, mutta totesin ettei jaksamiseni riitä tässä vaiheessa neljän värin pyörittämiseen ja lisäksi sukasta tuli niin vietävän paksu, ettei sellaista voi pitää. Kahdella värilläkin tuli jo melkoisen tukeva ja lämmin.

Käytin siis tätä kuviota musta aleen eli creeperin naaman osalta, muutoin mukana kulki sama tumma harmaa kuin varressakin. Pohjassa kuljetin lankoja kahden silmukan ja kahden kerroksen viistoraidalla. 

Terässä silmukoita oli kavennuksien jälkeen15 puikolla, koska puikkoina olivat 3mm:n cubicsit ja siltikin pelkään, että sukat ovat pienet, sillä kaikesta venyttelystä huolimatta nelos on melko napakkaa.

Pistin nämä tänään pukin pakettiin ja toivon parasta. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan minulla on sellainen tunne, että a) nämä eivät sovi ja b) näistä ei pidetä. Toivon olevani väärässä, mutta tiedän, että esimerkiksi värit ovat väärät - parempia nyt vain ei ollut varastossa riittävän isoa määrää. 

Ei kommentteja: