tiistai 7. joulukuuta 2021

Korjauksia ja kynttilöitä

Itsenäisyyspäivänä perinteisesti otimme esiin joulukyntteliköt, jotka saavat nyt sitten olla esillä Nuutin päivään asti.

Muutoin puuhakkaaseen päivään kuului sukkien parsimista - työkaverin tytön sukat, joihin onnistuin löytämään niin sopivan langan, ettei se juuri erotu.


Kyseinen päivä oli viikon ainoa "kotityövapaa", joten siihen kuului myös pyykinpesua, pyykistä tuleiden vaatteiden korjausta ja muuta vastaavaa kodin huoltoa. 

Maalta olin ottanut mukaani pari vaatetta, jotka äiti pyysi korjaamaan. Ensinnäkin vanhan villatakin, jonka selkämyksestä joku oli nirhannut palasia pois - tuo näyttää pahemmalta kuin oli eli jokaisesta kohdasta oli katkennut vain yksi silmukka.


Ihan samanväristä lankaa ei löytynyt, mutta arkikäytössä tämä saa luvan palvella näin.

Lisäksi äiti pyysi korjaamaan yhden flanellipaidan, joka oli vanhanaikaista mallia siis helmasta yhtenäinen ja vain yläosasta napeilla auki. Hän halusi paidasta kokonaan avattavan napillisen, koska siten se olisi helpompi pukea päälle. 

Ratkoin siis ensin tuosta flanellipaidasta nappilistan alaosan tukiompeleet pois ja leikkasin paidan kylmästi keskeltä halki. Varastoistani löytyi onneksi vanha käytöstä poistettu puuvillapaita, jonka hihasta (se oli paidan vähiten kulunut osa) tekaisin tähän flanelliseen nappilistat. 

Seuraavaksi ompelin kumpaankin leikattuun reunaan nappilistan alavarat tuosta toisesta kankaasta. Kankaat sopivat yllättävän hyvin yhteen, vaikka sillä ei sinällään ollut merkitykstä, koska alavara jäi kuitenkin tuonne piiloon. 


Viimeksi ompelin paitaan lisää napinläpiä ja napit, jotka nekin otin tuosta käytöstä poistetusta paidasta. Kierrätystä kerrakseen. 

Taas on nuukailtu ja tehty vanhasta uutta ja kierrätettykin vielä, olen siis kovin tyytyväinen aikaansaannoksiini. 

Ei kommentteja: