lauantai 9. lokakuuta 2021

Vartalotyynyn muokkaus

Rakas Herra Kirjoitukseni tapaa silloin tällöin pyöritellä silmiään, kun toteutan "tein itse ja säästin"- projektejani. Tällä kertaa silmienpyörittelyyn liittyi myös asteen verran kauhistusta, sillä työstin projektissani myös jotain hänelle tärkeää.

Ostin kesällä Lidlistä vartalotyynyn ja siihen päälisen. Jo ostaessani tiesin ja tunsin, että tyynyn täytteenä on halpaa vanua, joka lyttääntyy helposti. Lisäksi vanua oli tyynyssä melko vähän, tyynyliina puolestaan ei ollut rakastamaani "kunnon puuvillaa" ja se on hankala laittaa tyynyn päälle. Käytin tyynyä kuitekin tähän asti entisellä täytöllä ja liinalla, mutta huomasin tyynyn alkavan olla turhan littana. Niinpä päätin muokata tyynyä "tein itse ja säästin"- metodilla.

Pesin käytöstä poistetun tyynyn, jonka täytteen siirsin vartalotyynyyn. Samalla ompelin vartalotyynyyn pari uutta tyynyliinaa. Näihin käytin käytöstäpoistettua vanhaa pussilakanaa. Tämä pussilakana sattui vain olemaan Herra Kirjoituksen lemppari, joten hän kauhistui kun ei enää saakaan sitä peittopussiksi. Minun täytyi siis myös ommella hänelle tyynyliina, jotta vanhasta pussilakanasta jäi hänellekin jotain kivaa. 
 
Näissä vain langat ovat uutta, kaikki muu on vanhaa. Vartalotyynyn tyynyliinojen nauhat ovat nekin poistoja: vanhoista pussilakanoista talteenottamiani nauhoja. 

Ei kommentteja: