torstai 16. syyskuuta 2021

Metsäpirtti-sukat 2

Työkaverini tilaus sisälsi kaksi paria noita Metsäpirtti-sukkia, samaa kokoa, mutta eri värein. Ensimmäiset aloitin varpaista varteen ja toiset sitten toisinpäin. Samoilla silmukkamäärillä kuitenkin.

Toiseen pariin tein huomattavasti sähäkämmät raidat niillä väreillä, mitä tuossa alkuperäisessä ohjeessa oli. Näihin raitoihin kaivelin langat omista varastoistani ja kieltämättä ihan pikkuisen jännitti tuon punaisen kanssa, sillä punaista (kuten myös mustaa ja valkoista) lankaa mun varastoissani on vain kovin rajallinen määrä. Tarkoittaa siis suomeksi sanottuna pieniä jämäkeränöttösiä eri värjäys- ja sävyerien lankoja. Kuten aina, puolitan langat, ennen kuin alan kutoa siis kyllä, todellakin puran koko kerän ja mittaan saman määrän lankaa kumpaankin puolikkaaseen kerään, jotta varmasti riittäisi. Punainen riitti, mutta pääväri harmaa loppui kärkikavennuksissa kesken. Voi rähmä röntti, eikun kaivelemaan varastoja, sillä tämäkin sävy kuuluu niihin, joita ei enää seitsemän veljeksen sävykartasta löydy. Onneksi sentään varastoista löytyi sen verran, että sain sukat valmiiksi.


Huolimatta raitojen kirkkaista väreistä, pidän itse tästäkin raidoituksesta kovasti.

Hupaisasti sattui niin, että sukkien saaja sattui olemaan täällä päin käymässä, joten hän sai nämä kotiinveimisiksi ja saa nyt sitten itse valita, kummat haluaa.




Ei kommentteja: