tiistai 31. elokuuta 2021

Epätoivoinen elokuu

Kuun vaihtuessa heinäkuusta elokuuhun myös säät muuttuivat synkän syksyisiksi, helteistä ei ollut enää tietoakaan, vaan tuuli tuiversi ja sade piiskasi. Tämä, jos mikä, suu pielet kääntymään  alaspäin, vaikka miten yrittäisi ajatella positiivisesti. 
 
1.viikko 
Siis käytännössä yksi päivä. Se kului töissä, seitsemän päiväisen työputken toinen päivä. Onneksi olin keittänyt valmiiksi ison kattilallisen linssikeittoa, joten sillä mennään seuraavat päivät. 

2.viikko
Viisi päivää töitä ja kaksi päivää maalla. Yksi pitkä päivä ja neljä aamua, edellinen viikonloppu mukaan lukien seitsemän päivän työputki, jonka jälkeen mehut alkoivat olla aikalailla lopussa.Varsinkin kun minä ja aamuvuorot emme enää ole kavereita. Viikonloppuna maalla tuli vietettyä kaikki mahdollinen aika marjapuskissa, nyt on sitten taas evästä talveksi.

3.viikko
Kipuilen lisätöiden suhteen, tarjolla olisi, mutta jaksanko, viitsinkö, onko siinä mitään järkeä. Kumpi olisi tärkeämpää, oman kämpän raivaaminen ja siivoaminen vai lisätyöt. Hupaisasti myös vuosi sitten olen todennut kämpän päätyneen kesän aikana kaaokseen ja suunnitellut ja myös toteuttanut siivoamista. Samaa siis vuorossa nytkin. Kipuilen eniten sitä, missä vaiheessa ikkunat kannattaa pesä talvea varten, aion pestä ne vain kerran ennen talvea, joten kannattaisiko odottaa vielä hetken. 
 
Herra Kirjoituksen loma loppuu vihdoin. Saan siis yövuorojen jälkeen koko sängyn itselleni ja toisaalta siivota ihan niin paljon kuin haluan Ricky Martinin tahdissa.  

Viikon lopputuloksena on se, että kämppä on siivottu, ikkunat pesty ja kasvit kylvetetty. Ensi viikon työlistalle on tulossa mm. shoppailua niinkin hienojen asioiden kuin käsisaippuan kaktusmullan merkeissä.

Sunnuntai illan kunniaksi kulutin 17€ ja tilasin työtuoliini uudet pyörät. Nykyiset hajoavat kappaleiksi ja tuoli on muuten kuin uusi. Näin edelleenkin, vaikka sen ostamisesta on aikaa melkoisesti, sillä löysin sen hankintamerkinnän blogista toukokuulta 2013.
 
4. viikko
Työviikon jälkeen vietimme Herra Kirjoituksen kanssa "pään nollaus" viikonloppua. Olisi pitänyt mennä maalle ja tehdä sitä, tätä ja tota, mutta joskus on vain pakko tehdä jotain muuta kuin suorittaa. Kävimme ulkona syömässä ja nautimme aikatauluttomasta elämästä, lorvimme tekemättä mitään yhdenlainen parin vuorokauden nanoloma siis. Turha sanoakaan, että se teki erittäin hyvää, vaikka sunnuntai-iltana aloitinkin yövuorot. 
 
Suuret shoppailuni kutistuivat kuin pyy maailman lopun edellä, ostin vain kaktusmultaa, koska saippuaa löytyy varastoista. 
 
5. viikko
Tilaamani työtuolin pyörät tulivat ja ne sopivat täydellisesti, kun Herra Kirjoitus laittoi ne paikalleen. Olen äärimmäisen tyytyväinen, työtuolini saa jatkaa elämäänsä ja minä säästin luontoa ja lompakkoani: työtuoli uusine pyörineen on maksanut minulle tähän mennessä 37€ ja ollut käytössä vuodesta 2013. 
 
6.viikko
Yövuorot, pitkästä aikaa kolme peräkkäin - ihanaa. Väliajat käytin nukkumiseen ja pelaamiseen. Suuri onnistuminen oli kuitenkin se, että yövuoroissa ei ollut eväänä karkkia eikä limua. Ne ovat olleet vakioeväitäni yövuoroissa sokeritankkaukseen jo miesmuistin, joten  olin enemmän kuin tyytyväinen. Sokeria tankkasin purkkiananaksesta ja jogurtista, joissa niissäkin sitä on riittävästi. En ole ostanut karkkia moneen päivään, mistä myös olen sanomattoman tyytyväinen.

 

Muuta: facebookissa olen kiellosta huolimatta käynyt pari kertaa. Sopimassa tapaamisesta kavereiden kanssa, yhden tavaran noudosta ja viimeksi onnittelemassa työkaveria naimisiin menon johdosta. Mielestäni kohtuullisen hyvin perusteltuja käyntejä.

Ei kommentteja: