maanantai 16. elokuuta 2021

Nuukailijan ostoslistan lyhennys

Siivotessani kirjoittelin samalla ostoslistaa puuttuvista, ostettavista tavaroista. Listalla oli aluksi mielestäni enemmän välttämättömyyksiä kuin mielitekoja tai turhuuksia. Sitten aloin katsoa listaa hiukan kriittisemmin silmin. 
 
Ensimmäisenä listalla oli käsisaippuaa iso kannu. Sitten tajusin, että mullahan on varmaan kymmenen palasaippuaa tuolla kaapissa ja saattaapa olla pullollinen nestesaippuaakin jemmattuna. Päätin käyttää ne ensin. Jos palasaippuan käyttäminen tuntuu mahdottomalta, voi sen aina raastaa ja liuottaa veteen, jolloin se toimii hyvin nestesaippuana. Vedin saippuan yli listalta.
 
Seuraavaksi listalla oli pyykinpesuaine. Paikallinen halpakauppa myy sitä euron pullo, se on sellainen "kestotarjous", joten sitä ei periaatteessa tarvitse hinnan takia ostaa just nyt. Tajusin myös, että mulla on kaksi paketillista pesupulveria siivouskaapissa ja melkein kokonainen pullo toisen merkkistä nestemäistä pesuainetta. Käytettäköön ne ensin, vedin listalta pyykinpesunesteen yli. 

Listalla oli myös uusi pölyhuiska, koska edellisen jatkovarsi mekanismi rikkoontui siivotessa. Päätin kuitenkin tulla toimeen vanhalla, koska huiskaosa on kuitenkin ihan uuden veroinen. 
 
Päädyin siis ostamaan vain kaktusmultaa ja viemärinavaajaa. Ensinmainitulla säästin uuden kaktuksen ostamisen, kun vaihdoin kaksi kaktusta päittäin ruukkuihin ja pelastin samalla puolikuolleen kaktuksen elävät osat.  Tuo nyt lasissa oleva oli henkitoreissaan ruskeavalkoisessa ruukussa ja vastaavasti lasi alkoi käydä liian pieneksi toiselle kaktukselle.

Suurimmat ostokseni olivat kuitenkin kallis (ja liian iso maalipurkki) sekä siveltimiä ja hiekkapaperia. Tarkoitukseni on paikkamaalata keittiön kalusteet. Tuohon ei mene kovin pitkää aikaa ja sillä saa aikaan huomattavan huolitellun efektin, sillä koloinen ja raapiintunut maalipinta näytää ikävän kuluneelta. Äärimmäisen ärsyttävää, ettei desin maalipurkkeja voi sävyttää, enkä onnistunut löytämään kaupasta sellaista pienoismallimaalitelinettä, josta olisi saanut parilla eurolla ostaa minipurkkeja maalia. Sellainen kun olisi ihan loistavasti riittänyt tähän tarkoitukseen.

Mitään vastaavaa säästöä ei kuitenkaan tullut, koska lankesin kaupassa ostamaan paikallisen pikkuleipomon munkkeja, jotka ovat taivaallisen hyviä ja räävittömän kalliita. Munkkiostokset maksoivat varmasti vähintään saman verran kuin nuo ylläolevat ostamatta jätetyt, mutta ehkä ne ovat sallittuja kerran vuodessa (tekosyy, tekosyy, tekosyy...)

Ei kommentteja: