torstai 26. elokuuta 2021

Kaupassa käynnin vältteleminen

Ihmiset, minä etunenässä, ovat loistavia välttelemään asioita, erityisesti sellaisia asioita, joten tekeminen ei ole kivaa tai on jotenkin epämielyttävää. Monen listalla varsin korkealla ovat esimerkiksi hammaslääkäri tai liikunta. Omalle listalleni on taas viimeaikoina noussut myös kaupassa käyminen, ei siis mikään vaateshoppailukauppa vaan ihan perusruokakauppa. Ehkä osana tätä välttelyä on syvällä sisimmässä oleva tieto siitä, että herkkuihin lankeamista tapahtuu vähemmän, jos ei mene niiden luo. Osansa asiaan tuo myös se, että Herra Kirjoitus on siirtynyt jälleen työpaikkaruokalan lounaisiin, ei tarvitse miettiä hänelle kunnollista syötävää kahta kertaa päivässä. Itselle kun voi aina raapia kasaan "jotain", jolla pärjää yhden päivän.

Koska olen huono tietoisissa päätöksissä tai paremminkin niiden pitämisessä, en edes yritä päättää tyhjentäväni kaappeja. Ne vain näköjään tyhjentyvät siinä samalla, kun ei käy kaupassa. Varsin huvittavaa on huomata, miten "tyhjistä" kaapeista saa ammennettua vielä vaikka mitä. Esimerkiksi eilen illalla tein iltapalan suolaisen keksipaketin jämistä, tuorejuustosta, meetwurstista ja ropsauksesta pippuria - ja ihan hyvin riitti. Viimeisenä hätävarana meillä taitaakin sitten olla proteiinijauhe, kaurahiutaleet ja marjat, tosin vielä ollaan kaukana siitä vaiheesta, että niihin siirrytään. Epäilijöille voin kuitenkin todeta, että kaurahiutaleistakin on moneksi, sillä niistä voi keittää puuroa, tehdä "tuorepuuroa" sekoittamalla marjoihin, rahkaan/jogurttiin ja proteiinijauheeseen, syödä ihan sinällään maidon kanssa taikka paistaa kauralastuja pahimpaan herkkunälkään - viimeksimainittuihin tosin pitää olla myös sokeria, kananmuna, ripsaus jauhoja ja leivinjauhetta. 
 
Herra Kirjoitus lupasi käydä tänään ostamassa kaupasta maitoa, se on sellainen välttämätön paha, jota kahviin on pakko hankkia sekä huomisen pizzaperjantain jälkiruoaksi karkkipussin. Nyt kyllä mietin sitäkin, että pitäisikö laittaa hänelle viestiä ja kehottaa jättämään sittenkin se karkkipussi hyllyyn. Sen sijaan taidan kehottaa häntä ostamaan paketin maitojauhetta, se kun toimii kahvissa ihan hyvin eikä tarvitsisi aina juosta kaupassa - tai tarkemmin pohtien meiltä saattaa jopa löytyä sellaista kotoa. Pitänee kaivautua kaappeihin syvemmälle ja jatkaa kauppojen välttelyä.

Ei kommentteja: