lauantai 14. elokuuta 2021

Kaaoksesta kodiksi

Vihdoin ollaan jälleen yövuorojen jälkeisessä maniassa päästy siihen vaiheeseen, että koti on siivottu, siisti ja ihaltavassa järjestyksessä. Ikkunat on pesty, kasvit kylvetetty, makuuhuoneessa on uudet verhot ja erivärinen päiväpeitto muuttamassa sen tyyliä. Nykyinen tummanruskea ei ole tainnutkaan olla koskaan ennen käytössä, vaikka on ollut kaapissa ehkä kymmenen vuotta. 
 
Pää kihisee uusia suunnitelmia, jotka ikävä kyllä saavat Herra Kirjoituksen repimään hiuksiaan. Yhden tai itse asiassa kaksi ajatusta, mitä ehkä eniten haluaisin, joudun kuitenkin hylkäämään niiden suuritöisyyden vuoksi. Olen näet kyllästynyt kellastuvaan parkettiimme ja haluaisin hiotuttaa ja lakkauttaa sen vaaleammaksi. Se taas tarkoittaisi käytännössä koko huushollin kalusteiden kantamista edes takaisin sen mukaan, mitä huonetta kulloinkin käsiteltäsiin. Toinen vastaavan kokoluokan projekti olisi keittiöremontti tai itse asiassa ongelmaksi tulee se, että haluaisin lähinnä muuttaa vain yhden kulman, sen missä on liesi ja huuva ja se yksinään ei ole kovin helppoa. Muun keittiön laattoineen kaikkineen haluaisin pitää sellaisena kuin se nyt on. 
 
Mutta se kolmas ajatus, mitä nyt ehkä lähdemme toteuttamaan, on sohvan ja kirjahyllyn siirtäminen olohuoneessa. Se kyllä tarkoittaa isohkoa remonttia sekin, sillä aikanaan luistimme olohuoneen tapetoinnissa. Koko seinän peittävää isoa kirjahyllyä ei siirretty kokonaan, vaan siitä purettiin vain ylimmät osat ja tapetoitiin niihden takaa. Nyt jos siis kirjahyllyä lähdetään siirtämään, täytyy myös sen takainen seinä tapetoida uudelleen. Samalla pitää hankkia kirjahyllyyn kulmapala lisää ja se taas tarkoittaa ei lomapakon raottamista vaan suorastaan lompakon leväyttämistä auki. Kyseinen kirjahylly maksoi silloin 15 vuotta sitten hankittaessa mansikoita, noin kolmen kuukauden palkkani verran, mutta nyt kun katselin vastaavaa malliryhmää tehtaan sivuilta, oli hinta liki kolminkertainen. En siis ihan vielä uskaltanut pyytää tarjousta kulmaosasta, vaan pitää suorittaa tarkkaa mittausta ja olla todella varma, että se tosiaan sopii meille siihen paikkaan kuin on ajateltu. 
 
Myös pitkään haaveissa ollut toisen kirjoituslipaston entistäminen riippuu tästä remontista. Koska jos päädymme totetuttamaan tuon kirjahyllymuutoksen, ei kyseistä lipastoa kannata entistää, sillä silloin sille ei ole järjevää paikkaa. 
 
Nyt siis pitää hetkeksi vetää henkeä, harkita tarkkaan, mitä tekee, ja tällä hetkellä nauttia siitä, että on siisti ja puhdas koti. Tervetuloa kotiimme toivottaa Yodakin. Kuva on suorainen malliesimerkki "älä kuvaa näin"- kategoriaan, mutta tässä vaiheessa en enää jaksanut panostaa, haluan vain nukkumaan, koska huomennakin on työpäivä.

 
Syksy on tullut, joten siivouksen viimeisenä työnä vaihdoin oven kesämaiseman "välikauden" ovikoristeeseen. Tuo korvautuu aikanaan marjoilla ja lehdillä koristellulla todellisella syyskoristeella. 


Allekirjoitan täysin "kotini on linnani"- lauseen, tähän linnaan aion piiloutua turvaan syksyn sateilta kera kutimen ja äänikirjan.

Ei kommentteja: