torstai 1. heinäkuuta 2021

Käsittämätön kesäkuu

Ihanan aurikoisena alkanut kesäkuu tuo enemmän kuin mielenkiintoiset muutokset. Otamme jälleen askeleen kohti normaalia, sillä kokoontumisrajoitukset poistuivat. Tulevien ylioppilaiden ja muiden juhlijoiden kannalta asia on toki hieno, mutta siltä allekirjoittaneen kaltainen pessimisti pelkää rajoitusten poistamisen tässä kohtaa aiheuttavan kuitenkin uuden tautiryppään. Toivottavasti olen väärässä ja loppukesästä voidaan elää jo kuten silloin joskus. 
 
Edelleen tuntuu hullulta, miten maailma muuttuu yhden asian seurauksena niin, että on aika ennen ja jälkeen. Muistan, miten olen ollut koululla kirjoittamassa lopputyötäni siinä vaiheessa kun lentokoneet törmäsivät kaksoistorneihin ja yhtäkkiä oli aika ennen 9/11 ja aika sen jälkeen. 
 
1. viikko
Olisi ehkä pitänyt kirjoittaa reaaliaikaisemmin, koska näin jälkikäteen minulla ei ole juuri mitään mielikuvaa kesäkuun ensimmäisestä viikosta. Töissä - kyllä, Potteria - ihan varmasti, mutta mitä muuta paitsi viikonloppu maalla? Rehellisesti, ei mitään käryä. Ilmeisesti ei sitten mitään kovin merkittävää, koska en saa päähäni mitään suuria tunteita herättävää.  Paitsi ihan selkeästi on muistikuva liiasta karkinsyömisestä. Se on taas riistäytynyt lapasesta. Pitäisi varmaan ottaa oikeasti taas kerran jokainen kauppakuitti talteen ja alkaa laskea, miten paljon vuositasolla menee turhiin herkkuihin rahaa, jospa se saisi vähän hillitsemään ja tietysti se, että mitkään vaatteet eivät enää mahdu päälle.
 
2. viikko
Asun töissä, olen töissä aamulla, päivällä ja illalla. Välillä yölläkin. Tartuin toimeen viime viikon valitusvirren jälkeen. Sen sijaan, että olisin vähentänyt karkin syömistä tai tehnyt suunnittelemaani kuluseurantaa, hain facen roskalavaryhmästä ilmaisen jumppa-DVD:n. Se auttaa kelmuissa tuossa tietokoneen vieressä ihan hirveästi. Tekosyynä olen hokenut itselleni, että kun selviän vielä ensi viikosta, niin sitten helpottaa ja sitten avaan paketin ja alan jumpata (näkis vaan). Kärsin ilmiselvästi morkkiksesta, kun kaikki muut ympärillä kuntoilevat, juoksevat, jumppaavat, pumppaavat ja ties mitä ja itse vaan olla möllöttää.
 
 
3. viikko
Edelleen extratöitä ja tilipäivä, jolloin pitkästä aikaa vilkaisin tilin saldoa heti aamutuimaan. Sai hymyilemään, vaikka extratöiden korvauksista suurin osa menikin verottajalle. Tasaantuvathan ne sitten lopullisessa verotuksessa aikanaan, ja kuten todettua, maksan mieluummin isommin veroja rahoista, joita en ole nähnytkään kuin jälkiveroja jo kertaalleen tilillä käyneistä "minun rahoista". Tiedän olevani hullu, mutta onneksi en tässä asiassa ainoa laatuaan. 
 
Potterissa jahdatiin alkuviikko lohikäärmeitä ja viikonloppuna juhlittiin vuosipäivä tapahtumaa. Perjantai-iltana nähtiin pitkästä aikaa ystäviä peli-illan merkeissä ja maanantaina illalla oli treffit Ievuskaisen kanssa, nekin pitkästä aikaa. On todella kiva nähdä taas kavereita pitkästä aikaa, haaveilen ravintolatreffeistä, kunhan tilanne tästä vähän rauhoittuu ja hätäisimmät ovat saaneet kitattua janonsa terasseilla pois.
 
Koska olen ollut enimmäkseen töissä ja hyvillä keleillä ulkona, on kämppä kuin pommin jäljiltä. Onneksi saadaan vieraita, niin on pakko siivota. Samalla saa hyvän syyn juhlia viikolle osunutta juhlaputkea: syntymäpäivää, nimipäivää ja hääpäivää. Hääpäiväkin sattui olemaan 15. Onko siitä muka jo niin kauan? Juurihan me vasta tavattiin ja häätkin olivat suunnilleen eilen, jos minulta kysytään. 
 
4. viikko
Juhannusviikko, Suomen kesä kauneimmillaan.  Aurinko paistaa ja helle hellii, tuntui aivan hullulta, että minulla oli viikolla kolme vapaapäivää. Myönnetään, että vähän harmitti, kun en luvannut niitä harrastetyöpaikalle, vaan ahneesti jäin odottamaan, että töistä soitetaan ja tarjotaan lisätöitä. No ei soitettu, eikä tarjottu, mutta toisaalta ihana täydellisen vapaa, aikatauluton päivä Herra Kirjoituksen kanssa on huomattavasti arvokkaampi kuin mitkään lisätyöt.  Juhannus menee töissä, joten etukäteiset lekotteluvapaat olivat kyllä luksusta.  

5.viikko
Kesäloma. Aloitan loman tekemällä päivän harrastetyöpaikassa ja illaksi on luvassa puistotreffit kavereiden kanssa. Sen jälkeen suuntaamme maalle ja kun palaamme sieltä, on jo viikonloppu ja heinäkuu. 


Ei kommentteja: