perjantai 25. joulukuuta 2020

Pätkäsukat

Minulla on tapana säästää kaikki lankakerien loput "jämät" ja kutoa niistä sitten raitasukkia. Samoin säästän myös kaikki päättelylangan pätkät eli jämien jämät ja kudon niistä sitten pätkäsukkia. Sellaisia joissa on sisällä pörröisiä, lämmittäviä langanpätkiä ja jotka ovat päältä kirjavista kirjavammat. 
 
Pari vuotta sitten sain lahjoituksena runsaan määrän noita pätkiä, joten ihan heti ne eivät lopu, vaikka niitä paljon yhteen sukkapariin meneekin. Nämä sukat ovat paitsi lämpimät ja paksut, myös hitaat ja raskaat kutoa, joten siksi en tee niitä kovin monta paria vuodessa. Näiden oli tarkoitus päätyä joululahjaksi, mutta en vain jotenkin muka ehtinyt saada niitä valmiiksi ennen kuin joulupäivänä.
 
Sukkien varret ovat sinisiä ja harmaita jämiä, jotka tasasin ja raidoitin vähän sinne päin. Sukkien teräosasssa kulkee yhtenäinen ohut valkoinen sukkalanka, joka sekin on purkulankaa vuoden 2018 yhdestä projektista, jossa purin ja uudelleen kudoin yhdet valkoiset sukat. Ohutta valkoista lankaa on sitten täydennetty noilla pätkillä. Kaipa sukat periaatteessa voisi kutoa pelkistä pätkistäkin, mutta minä jotenkin haluan varmistella, että sukat varmasti kestävät ja kuljettaa mukana yhteinäisen langan, varsinkin kun noita tarkoitukseen sopivia ohuita lankoja on niitäkin kertynyt varastoon.
 

Nämäkin on tarkoitettu käly-parkani riesaksi. Hyvin tyytyväisenä voin todeta, että jälleen on vähäm jämälankoja työstetty eteenpäin.

Ei kommentteja: