keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Jämälanka tiskirätti

Herra Kirjoitus järjesti minulle aamulla yllätyksen muistuttamalla, että hänellä on etätyöpäivä ja hän on verkkokoulutuksessa koko päivän. Minulla sattui olemaan vapaapäivä, johon olin miettinyt monenlaista tekemistä itseni kanssa ilman seuraa esimerkiksi jumppaamista Ricky Martinia luukuttaen. Eihän sellainen tietenkään onnistu, kun toinen istuu luurit päässä ja yrittää kuunnella koulutusta, sama imuroimisen, muun siivoamisen ja kaikenlaisen kolistelun kanssa.

Jatkoin siis pätkälankasukan kutomista. Se vain on paitsi yllättävän aikaa vievää, myös yllättävän raskasta käsille. Niinpä sitten jossain kohtaa käsiä lepuuttaessani päätin tehdä inventaariota langanpätkälaatikkoon. Sieltä löytyi epämääräinen pussi erilaisia puuvilla lankoja. Ennen kuin oikeastaan tajusin, mitä tein olin ottanut tuon puuvillalankapussin, selvittänyt ne ja aloittanut tiskirätin virkkaamisen ihan sillä ajatuksella, että halusin nuo langat käyttöön.

En tiedä, onko meillä mitään tarvetta uudelle tiskirätille, koska vanhojakin on kasa odottamassa käyttöä, mutta hassusti koen, että langat ovat siistimmässä muodossa valmiissa tiskirätissä kuin sekalaisena kasana pussissa. Langat on vain tylsästi solmittu toissinsa kiinni ja rätin koko on juuri se, minkä verran lankoja riitti.

Rätissä on käytetty pylväitä, puolipylväitä ja kiinteitä silmukoita. Pääsin siis todistamaan itselleni, että vuosien jälkeen osaan vielä jotenkin virkatakin.

Ei kommentteja: