torstai 31. joulukuuta 2020

Jähmeä joulukuu

Joulukuussa pitäisi iloita ja riemuita lähestyvästä joulusta, mutta minä saan jälleen ahdistuksen kaikesta turhasta tavarasta.

1.viikko

Paluu takaisin töihin parin viikon loman jälkeen aiheutti tietenkin pientä totuttelua aikaisiin aamunousuihin. Viikonloppua vietettiin maalla ja pitkästä aikaa tein myös sytykeruusuja. Koronarajoitteet varmistavat sen, ettei ainakaan siellä voi liikkua mihinkään, joten oli pakko keksiä jotain muuta tekemistä. Ystävällämme koronalla on todella mahtavat voimat. Vain yksi väärä kontakti, yksi supertartuttaja ja hiljainen pikkupitäjä on yks-kaks Suomen pahinta korona-aluetta.

2. viikko
Alkoi yövuoroilla ja joulukoristeiden virittelyllä. Tuo kuulostaa kovin mahtipontiselta siihen nähden, että se tarkoitti yhden valosarjan nostamista purkissa eteisen lipaston päälle ja kolmen kynttelikön sijoittamista ikkunoille. Nuo kyntteliköt ovat jokseenkin turhauttavia, kun niihin päin hengittää, ne rikkoontuvat. Muistelen kaiholla lapsuuteni jouluvaloja, jotka sai viritellä ikkunaan yhä uudelleen ja uudellen ja ne kestivät vuosi toisensa jälkeen. Lisäksi pari työpäivää harrastustyöpaikassa, on mukava taas päästä sinne takaisin.

3. viikko

Sataa, musta maa, joulutunnelma kadoksissa. Voisiko joku hajottaa kaikki ne äänetoistojärjestelmät, jotka paukuttavat iloisia joululauluja tuutin täydeltä. Haluan vain käpertyä peiton alle ja pysyä siellä vuoden vaihteeseen asti. Yritän korvata ahdistavaa tunnetta roskaruoalla ja joulusuklailla, mikä ei todellakaan paranna asiaa, kun sitten on vielä lisäksi fyysisesti paha olla ja muuten vaan morkkis. Perjantaina harrastyöpäivän jälkeen pidin joululahjavalvojaiset ja pakkasin ne vähät lahjukset, joita tänä vuonna jaamme. Harrastetyönantajani yllätti lahjoittamalla kangasmaskin. Hiukan ovat lahjat aikaisemmista vuosista huonontuneet, tai todennäköisesti on niin, että mua ei pidetä yhtä vakituisena työntekijänä kuin ennen. HPWU:ssa ensimäinen adversaries eventti, jotain erilaista pitkästä aikaa. Harmi vain että olimme luvanneet viettää viikonloppua maalla, niin jäi pelaaminen kovin vähiin. Sain kuitenkin tehtävät tehtyä ja tärkeimmän opinnon (Gold Gifts) suoritettua.

4. viikko
Jouluviikko. Joulufiilis nollissa, sataa, tylsistyttää, ärsyttää... Mahtavaa, vielä tämän viikon kun jaksaa kuunnella tuota hullutusta, niin sitten päästäänkin alennusmyynteihin. Tiedän aivan hyvin, miksi tavarajoulu ärsyttää minua tänä(kin) vuonna niin paljon. Ihan vain siksi, että voisin antaa kaikki maailman tavarat pois siitä hyvästä, että saisin viettää vielä yhden ihan tavallisen joulun molempien vanhempieni kanssa. Pari joulun ajan vapaapäivää vietetään maalla ja sitten pääseekin taas kaupunkiin töihin.

5. viikko
Hyvin sekava viikko, töitä, vapaata, töitä, vapata. Uusi vuosi on uskomatonta kyllä minulla vapaa, joten joulukuun viimeisenä päivänä pääsen töistä yhdeksän jälkeen ja aion korkata skumppapullon. Siinä ne allekirjoittaneen uudenvuoden hurvittelut sitten onkin, mikäli mukaan ei lasketa sukalaata, homejuustoa ja suolakeksejä. Keli oli lämmin, joten vaikka sen puolesta olisi ollut hauska käydä katsomassa raketteja, mutta sumu haittasi näkyvyyttä sen verran, etten jaksanut lähteä liikkeelle - oma sänky oli paljon houkuttelevampi. Olen siis keski-ikäistynyt keski-ikäistymistäni.

Ei kommentteja: