lauantai 21. marraskuuta 2020

Vihreää ja kimaltavaa

Vihreä ja kimaltava voisi olla ihan minuun liittyvä juttu, mutta tällä kertaa on kyse pukinkonttiin päätyvästä sukkaparista. Juniorin, Herra Kirjoituksen siskonpojan, lempivärit tällä hetkellä ovat kulta, neontyyppinen vihreä ja kaikki keltaiset.

Puhtaan kullanväristä sukkalankaa minulla ei ollut, neonvihreääkin vain muutama pätkä, eikä sekään sukkalankaa, joten yritin koostaa tarjolla olevista vaihtoehdoista jonkinlaistet vihreät ja kimaltavat sukat. Neonkeltaistakin löytyi muutama pätkä, joten käytin nekin kaikki mukaan. Sukissa kulkee koko matkalla ohut valkoinen lanka, varressa ohut kultalanka ja niiden lisäksi vielä vihreä sukkalanka, jota minulla oli iso pussillinen pätkittynä (olen saanut tämän joltain "hukkana" eli en osaa sanoa, miksi ne alunperin oli pätkitty). Sukan teräosa on kudottu suurperheen sukkana eli kahdessa osassa. Päälisessä kulkee paksumpi kultalanka tuon valkoisen ja pätkävihreän mukana, lisäksi siinä on raitoja neonvihreällä ja -keltaisella. Pohjasta jätin kultalangan pois, jotta siitä ei tule liian karkeaa.

 

Koska kultalanka on poikkeuksetta karkeaa, pehmensin sitä jättämättä sukkiin sisälle hapsuja, mikä hoitui helposti, koska sukkien vihreä pohjaväri oli valmiiksi pätkittyä lankaa.
Käytin kaikki mahdolliset langanpätkät tupsuihin ja koristeisiin, jotta sukkiin tulisi mahdollisimman paljon neonvihreää. Toivottavasti kelpaavat jalkaan, Juniori alkaa olla siinä iässä, että kaikki ei enää kelpaa - paitsi villasukat, ne yleensä kelpaavat riippumatta siitä, millaiset ne ovat.

Ei kommentteja: