lauantai 28. marraskuuta 2020

Kunhan on kirjavaa

Valittelin tässä viikolla, että meillä alkaa olla ongelmia sen suhteen, että villasukkia on liikaa, kutoa tekisin mieli, mutta on enää kovin vähän vastaanottajia. Serkkuni ilmoitti, että hänelle kelpaisi kyllä sukat, mikäli niissä on vain viiden sentin varsi, jotta ne saa helposti potkaistua pois jaloista.Viestittelin takaisin, että kyllä mä ne teen, jos ne saa tehdä jämälangoista. Naurava vastaus oli, että värillä ei väriä, kunhan on kirjavaa...

No nyt on kirjavaa, todellakin kirjavaa. Otin tästä jämälankapussista ensin kaikki valkoiset ja kudoin niistä varret, sitten mietin sukkien muuta väristystä. Ajatukseni oli, että niissä kulkisi kaksi pääväriä punainen ja sininen, mutta niin, että ne liukuvat tummasta vaaleaan ja vaaleasta tummaan. Aloitin siis tummansinisellä ja hennon vaaleanpunaisella, vaalensin sinistä ja tummensin punaista aina sen mukaan kun edellinen lanka loppui. Yritin tasata langat mahdollisimman tasan, jotta kirjavista sukista tulisi kuitenkin identtinen pari. Ihan täysin identtiset sukista ei kuitenkaan tullut, koska mokasin viimeistä edellisen turkoosin kanssa ja sitä päätyi toiseen sukkaan enemmän - periaatteessa olisin ehkä kaivelemalla löytänyt puuttuvan pätkän täydestä kerästä varastoistani, mutta päätin pistää toiseen sukkaan vähän enemmän vaaleaa turkoosia, joka itse asiassa sopi huomattavasti paremmin tumman lilan, viininpunaisen ja ruosteen ruskean pariksi.

Sukissa on varressa 56 silmukkaa ja terässä 52, kantapää on kudottu vahvistettuna kahdella värillä, joka vaihtui kahden kerroksen välein. Sukan teräosa on kudottu yhden kerroksen spiraalina ja lankojen jatkokset on tehty venäläiseen tyyliin.


Seuraavalla kerralla taidan valita toiseksi väriksi yksivärisen ja laittaa vain toisen värin liukumaan, mikä tarkoittaa sitä, että vain "liukuva väri" voi olla jämäistä. Näihin sukkiin kuitenkin meni monen monta jämänöttöstä, mistä olen erittäin tyytyväinen.

Toimitan nämä serkulle huomenna ja toivon, että koko on sopiva. Ennakkoon lähetetyn kuvan perusteella kirjavuusaste on riittävä.


Ei kommentteja: