lauantai 29. helmikuuta 2020

Haastava helmikuu

Turha sanoakaan, ettei elämä ole ennallaan ja että ajatukset pyörivät ihan jossain muualla kuin blogissa. Päivä kerrallaan kahlataan eteenpäin.

1. viikko
Vain kaksi päivää, kaksi niin raskasta päivää, etteivät sanat riitä kertomaan. Ensimmäinen päivä olivat isän hautajaiset ja toinen päivä kuolleeksi kiittäminen. Vaikka hautajaiset muistotilaisuuksineen olivat kaunis ja hyvin isännäköinen tilaisuus, oli päivä silti sanomattoman kuormittava.

2. viikko
Paluu arkeen ja töihin. Kolme pitkää päivää töissä pitivät ajatukset tehokkaasti siinä moodissa ja lisäksi nollasin päätä pelaamalla - ja tunnustan, pelasin ihan liikaa, mutta enpä ehtinyt sitten ajattelemaan mitään muuta. Viikonloppuna pesin valtavasti pyykkiä ja yritin vähän siivotakin. Vietimme peli-iltaa ystävien kanssa. Siivosin jääkaapin ja kaikista hyvistä aikeista ja tavoitteista huolimatta päädyin kippaamaan roskiin muumioituneen porkkanan ja kokonaisen paprikan. Eli ei nollahävikki kuukautta tästäkään kuusta.

3. viikko
Töitä ja käytännön asioiden hoitamista. Tiesin, että kaikki kuolemaan liittyvä on kallista, mutta enpä tajunnut, että niin kallista - saan siirtää säästötavoitteideni valmistumista vielä ainakin vuodella eteenpäin ja todennäköisesti siinä vaiheessa iskee jo joku uusi katastrofi ja pääsen taas siirtämään sitä eteenpäin. Uhmassa maksoin tulevan matkan valmiiksi, viekää vaikka tuhkat pesästä - mä niin nautin lomasta sitten aikanaan. Viikon positiivisena se, että testasin sen YSL:n rajaussiveltimen ja luomivärin yhdistämistä. Rajaus onnistui myös haastavalla luomivärillä, joten olin niin seitsemännessä taivaassa. Pääsen käyttämään kesällä jotain noista luomiväreistä, jotka ovat vain odottaneet rajauskäyttöön pääsyä.

4. viikko

Koska tuntuu, että kaikki käytännön asiat ja Bujoilu ovat jääneet rempalleen (kaupassa ei toki ole paljon käyty, mutta kuitit olen pistänyt roskiin), tein Bujooni uuden kategorian: kuukauden hoidettavat. Sinne listasin kuukauden aikana hoidettavat työt, joihin esimerkiksi tässä kuussa kuuluvat kylpyhuoneen suursiivous, ALV-veroilmoitus, yhden heijastinliivin korjaus jne. Pidän listan pituuden  kymmenessä työssä, se on juuri sopiva määrä hoidettavaksi. Jos jonain kuukautena tuntuu, ettei kymmenen täyty, olkoon vähemmän, mutta enempää en ala ahnehtia. Peruskotihommat on kuitenkin hoidettava ilman listaustakin, mutta nuo suursiivoukset pistän listalle, niin että hoidan huoneen kuukaudessa. Viikonloppua vietimme maalla.

5. viikko
Töitä ja Potter Eventiä. Jääkaappia ja kuiva-ainekaappeja on kaiveltu sen verran, että kaupassa ei juuri ole edelleenkään käyty. Ravintolaruokaa syötiin kerran, kun ei vaan jaksanut kokata. Maaliskuulle tehty suuria suunnitelmia, kovasti täytyy miettiä, että mitenkähän se toteutus, mutta se on sitten maaliskuun asia.

Helmikuusta ei juuri jää bujoon kirjauksia tai mitenkään muutenkaan kummoisia muistikuvia, välillä on itketty, välillä naurettu - eletty sitä tavallista elämää.

Ei kommentteja: