lauantai 15. helmikuuta 2020

On kiva päivä tänään

Muistan miten teini-ikäisinä naureskelimme kaverini kanssa hänen herätyskellolleen, joka aloitti herättäminen kiljumalla tekopirteällä äänellä "On aika nousta, on kiva päivä tänään...". Yritän tänä vuonna kehittää positiivista ajattelua.

Päätin tuota herätyskellon lausetta mukaellen, että jokainen päivä, jolloin postiluukustamme ei saavu paperista tai sähköpostiin kilahda e-muotoista laskua, on hyvä päivä. Uskon, että näitä hyviä päiviä voisi olla kuukaudessa ainakin 15. Muitakin positiivisia hyvän päivän tunnusmerkkejä voisin listata. Kun päivän askelsaldo näyttää yli 10 000, on hyvä päivä. Jos ollaan lukemassa 15 000, on tosi hyvä päivä. Jos päivä menee vielä noiden lisäksi ostamatta mitään, kyseessä on erittäin hyvä päivä.

Ehkä voisi myös ajatella, että kun kaikki nuo edellä mainitut kohdat täyttyvät, kyseessä on aivan supermahtava päivä. Sellaisena päivänä kuuluu hymyillä leveästi ja tuulettaa onnistumista sisäisesti ja miksei jossain tilanteessa ulkoisestikin. Jos kuukauteen osuisi vaikkapa 10 tuollaista supermahtavaa päivää, olisi se jo huippusaavutus. Viisi tuollaista päivää jokaiseen kuukauteen olisi tavoittelemisen arvoista.

Tänä kirjoitus oli ajastettu tulemaan eetteriin 3.1., mutta alkuvuoden tapahtumien valossa päätin, ettei se nyt vaan ole oikea hetki tälle. Niinpä siirsin tätä haastetta sen verran, että se alkaa "vasta" näin helmikuun puolesta välistä.

Ei kommentteja: