perjantai 28. helmikuuta 2020

Kirottu Korona

Kun sitä on puoli vuotta elänyt ajatuksella, että pääsee aurinkoon, on lomaparatiisiin pesiytynyt Korona-virus aika moinen v-käyrän nostaja. Turha sanoakaan, että viimeiset pari päivää kyseisen käyrän nousu on ollut exponentiaalista ja pää käy kuumana kuin ahjon kylki, kun on tullut Hamletin tavoin pohdittua peruuttaako vai eikö peruuttaa tai lähteäkö vai eikö lähteä.

Myönnetään, että lähtemisen vaakakupissa painavat aika raskaina tehdyt valmistelut, tarve lomalle ja irtiotolle. Matkan peruuttamisen vaakakupissa on tuo yksi ainoa asia: Korona. Se nyt vain on sellainen lomatuliainen, että en halua sitä itse saada enkä myöskään tuoda kenellekään, vielä vähemmän haluan  sairastaa reissun päällä. Yksi influenssainen työmatka riittää seuraavien kymmenien vuosien kiintiöksi.

Päätös matkan kohtalosta on tehtävä ensi viikolla, joten tarkalla korvalla pitää kuunnella, mitä Teneriffalla tapahtuu. Uutisia odotellessa kiroan alimpaan kadotukseen sen italialaisen lääkärin, joka taudin saarelle vei, olisi pysynyt kotonaan.

Ei kommentteja: